Barça

S'encalla la renovació amb rebaixa salarial de Sergi Roberto

El Barça vol que el reusenc renovi amb una baixada superior al 30% del sou

2 min
Sergi Roberto en acció en el partit contra el Bayern, quan bona part del Camp Nou el va acabar xiulant.

BarcelonaLa renovació de Sergi Roberto no va tan bé com semblava fa alguns dies. Després de diverses trobades positives en què es van establir les bases d'un acord a la baixa fins al 2024 entre el Barça i el futbolista de Reus, la signatura del nou contracte haurà d'esperar. Segons apunten a l'ARA les dues parts implicades, la negociació està en un compàs d'espera després de l'última reunió que el representant del jugador, Josep Maria Orobitg, va mantenir aquest dilluns a les oficines del Camp Nou amb el principal interlocutor del club, Mateu Alemany. Des de l'entitat aguanten l'optimisme, tot i que admeten que la velocitat dels esdeveniments "ha baixat una mica". Mentrestant, des de la banda del jugador es lamenta que a última hora el Barça vulgui revisar alguns conceptes que ja estaven pactats verbalment.

Sergi Roberto ha de signar dos acords interrelacionats. D'entrada, una rebaixa de l'any de contracte que li queda fonamentada en un ajornament de part del fix pactat i una renúncia a variables de fàcil compliment, un pla que la institució ja ha aplicat amb els altres tres capitans de La Masia: Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba. I, després, una ampliació del compromís fins al 2024 que, en principi, recollia una rebaixa del 30% en relació amb el pacte vigent. Els serrells pendents, segons admeten fonts de la negociació, afecten aquest percentatge, que el Barça considera que es pot ajustar més emparant-se en la situació econòmica que viu, en l'estalvi salarial que s'imposa encara des de la Lliga i en la llista de prioritats que hi ha a curt termini pel que fa a renovacions. I és que, més enllà de l'ampliació de Roberto, la direcció esportiva ha de treballar per actualitzar les condicions d'Ansu Fati i Pedri i per assegurar-se la continuïtat d'Ousmane Dembélé, un altre dels jugadors que acaba contracte l'estiu que ve. Operacions que, en paral·lel al més que probable relleu de Ronald Koeman, el club haurà d'afrontar amb el fre de mà posat.

Xiulets que no ajuden

En el marc d'aquest procés de negociació, no ajuden Sergi Roberto les recents irrupcions de talents de la base com Nico González i Pablo Páez Gavi, migcampistes als quals Koeman va donar la titularitat amb bon resultat al partit contra el Llevant, o el paper cada vegada més solvent d'Òscar Mingueza com a lateral dret, la demarcació que més cops ha ocupat el reusenc des que juga al primer equip. Aquestes manifestacions de competència i el mal clima que envolta el jugador als partits jugats al Camp Nou –l'afició el va xiular força el dia del Bayern–, juntament amb la conjuntura complexa del Barça en l'apartat financer, compliquen una negociació que semblava encarrilada fa alguns dies.

Tot plegat no modifica les intencions tant de l'àrea esportiva com del migcampista. Les dues parts confien en arribar a una entesa com més aviat millor i no es plantegen, per ara, escenaris extrems com escoltar ofertes per abandonar l'equip al mercat d'hivern, la qual cosa, tot sigui dit, no només alliberaria sous, sinó que també aportaria algun milió a una caixa necessitada d'ingressos. Tampoc es preveu deixar que el contracte s'acabi el mes de juny vinent i propiciar una sortida del Barça lliure de traspàs. Es continuarà negociant per trobar una solució que quadri amb les voluntats i les necessitats de tothom.

stats