Esports Barça Femení 02/03/2022

El Barça buscarà davant el Rayo de Santiso un bitllet per als quarts de final de Copa de la Reina

Les blaugranes viatgen a Madrid amb nou baixes després de l'aturada de seleccions

Jordi Cardero
2 min
Jenni Hermoso durant el partit contra el Rayo.

BarcelonaEl Barça s’enfrontarà al Rayo Vallecano aquest dimecres als vuitens de final de la Copa de la Reina (16 h, Esport3). Les blaugranes, campiones de les últimes dues edicions, es veuran les cares amb un Rayo que, malgrat ser cuer destacat de la Primera Iberdrola, ha esdevingut notícia per motius aliens al rendiment sobre el terreny de joc.

El sorteig va emparellar dos equips amb projectes antagònics. El Barça podria revalidar el títol de Lliga el cap de setmana vinent si guanya l’Alabès i la Reial Societat derrota l’Eibar. Si no, tindrà una nova oportunitat davant el Reial Madrid al Camp Nou, rival contra el qual també s’enfrontarà als quarts de final de la Champions. N'hi hauria prou sumant els tres punts. D’altra banda, el Rayo és l’últim classificat a Lliga. Està a onze punts de la permanència, i des del club no s'ha donat cap facilitat perquè la situació millori. En el duel de Lliga disputat a l'Estadi Johan Cruyff, les de Jonatan Giráldez van vèncer per 4-0.

"Sabem que serà una eliminatòria complicada, a partit únic i fora de casa, i no ens en refiem", ha dit Giráldez en declaracions prèvies al partit. Serà el primer després de l'aturada de seleccions en què el Barça va sumar noves jugadores a la infermeria. "Tenim moltes baixes, però és una motivació més per intentar guanyar aquest títol. Som el Barça i hem de lluitar per tot, sigui com sigui", ha comentat Andrea Pereira. Giráldez té nou lesionades. Han quedat fora de la llista Irene Paredes, Graham Hansen, Crnogorčević, Jana Fernández, Cata Coll, Bruna Villamala, Oshoala i Mariona. El míster ha completat la convocatòria amb jugadores del filial: s'emportarà a Madrid a Maria Molina, Maria Pérez, Ona Baradad i Martina Fernández.

Malgrat compartir categoria, Barça i Rayo viuen i competeixen en universos paral·lels. L'ARA va tenir accés a un àudio en què Carlos Santiso, l'entrenador de les del Rayo, defensava les violacions en grup. "Aquest staff és increïble, però ens falten coses. Ens falta, segueixo dient-ho, doncs... fer-ne una com la dels de l'Arandina. Ens falta que n'agafem a una, però que sigui major d'edat per no ficar-nos en merders, i carregar-nos-la tots junts. Això és el que realment uneix un staff i un equip". Els àudios el van apartar de la banqueta que ocupava a la selecció madrilenya sub-12, però Raúl Martín Presa, president del club rayista, va apostar uns mesos després per ell com a entrenador del primer equip.

La "broma masclista imperdonable", com va definir el mateix Santiso en un comunicat, també va estar en boca de l'equip masculí. Andoni Iraola, l'entrenador, va descriure aquestes manifestacions com a "indefensables". D'altra banda, el capità Oscar Trejo va comentar que donarien suport a les jugadores "fos quina fos la seva decisió" i va publicar a Instagram que la imatge que estaven donant feia "mal". Les paraules de Santiso van ser només la punta de l'iceberg d'un Rayo que representa la cara més amarga del futbol femení.

"A partit únic és més emocionant", diu Pereira. El Barça és un ideal per a les jugadores del Rayo, però no per al club. Amb tot, la Copa de la Reina sempre és una oportunitat per al petit i una amenaça per al gran. Els dos conjunts es jugaran a Vallecas un bitllet per als quarts de final.

stats