Laporta demana permís a Colau per jugar a Montjuïc

El Barça planteja "petits canvis" al projecte i demana que l'Ajuntament acceleri els permisos per començar les obres de l'Espai Barça com més aviat millor

2 min
D'esquerre a dreta: Jordi Llauradó, Elena Fort, Ada Colau, Joan Laporta, Janet Sanz i Ferran Reverter

BarcelonaDos mesos després de ser escollit president, Joan Laporta ha mantingut la primera reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Una trobada on s'ha parlat, bàsicament, de l'Espai Barça, el projecte que ha de remodelar el Camp Nou, el Palau Blaugrana i el seu entorn. Laporta ha exposat "petits canvis" que vol fer a l'obra, ha demanat que el consistori acceleri els permisos per poder començar la construcció com més aviat millor, i també ha fet saber que necessitaran jugar lluny de l'estadi durant un temps, "molt probablement" a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

No s'hauria de jugar a Montjuïc durant tot el període de la remodelació. Només "durant un curt període de temps", segons es desprèn del comunicat que ha emès el club. No s'especifica quants dies, però sí que es concreta que no hi podrà haver ni públic ni partits al Camp Nou durant una fase de les obres. Durant la campanya, Laporta ja havia parlat obertament de la possibilitat de jugar al Lluís Companys, però ho deixava en suspens, pendent que guanyés i pogués analitzar el projecte amb detall. Ara ha fet el primer pas.

La intenció de la directiva és que una part important de les obres -fonts del club no han concretat el percentatge- es facin durant la temporada, i puguin conviure amb els partits amb presència d'espectadors a la graderia. En aquest sentit, "la idea" és que el Camp Nou "no perdi mai una capacitat per a uns 80.000 seients". Però per la complexitat dels treballs que s'han de realitzar, no sempre serà possible jugar-hi. Durant la campanya van deixar oberta, també, la possibilitat de jugar en altres estadis que no siguin el de Montjuïc, però fonts del club reconeixen que és el camp de més capacitat disponible i amb unes instal·lacions homologables per als partits de competició. A més, i amb graderies suplementàries, es podria augmentar encara més l'aforament. En aquest punt, Xavi Vilajoana, exdirectiu i precandidat de les eleccions, ja va presentar una proposta que anava en la mateixa direcció.

Més enllà de jugar a Montjuïc, Laporta ha traslladat a Colau la necessitat de fer "petits canvis arquitectònics" en el projecte "per fer-lo més sostenible i tecnològic". "Després d'anys amb el projecte aturat, ha quedat obsolet", argumenta el Barça. També reconeix que aquestes modificacions "poden encarir una mica més l'obra". El club no ha volgut detallar quant. L'últim pressupost, presentat per la directiva de Bartomeu, situava el cost de l'Espai Barça en 815 milions, comptant tots els conceptes: el Camp Nou, el nou Palau, les millores a la via pública, la remodelació de l'entorn i l'estadi Johan Cruyff. Aquest últim ja està construït.

El club ha demanat celeritat en els permisos d'obres, i ha conclòs que durant la trobada "totes dues parts han mostrat una entesa absoluta" al tractar-se no només d'un projecte del Barça sinó "de la ciutat".

stats