Laporta i Koeman intenten aparentar normalitat

Al Barça treuen ferro a la reunió, però el silenci del president alimenta els dubtes sobre el futur del tècnic

3 min
Fotograma del vídeo de la sortida de Joan Laporta,Ronald Koeman i Rafael Yuste del restaurant Via Venetto de Barcelona

BarcelonaAsseguren des del club que Joan Laporta i Ronald Koeman tenien un acord verbal segons el qual, si el tècnic aconseguia guanyar un títol aquesta temporada, tindria garantida la continuïtat a la banqueta un any més. Amb la Copa a la butxaca, tot feia pensar que es compliria la promesa. Però el joc de l’equip en els últims partits de Lliga, i sobretot la manera com s’han gestionat per part de l’entrenador, han alimentat els dubtes al voltant del tècnic neerlandès. Des del Barça es manté un silenci absolut respecte d'aquesta qüestió. L’únic que s’ha confirmat és que Koeman seguirà fins a final de curs –tan sols queden dos partits–. Ara bé, ningú diu res, ni en un sentit ni en l'altre, sobre què passarà a l’estiu. Laporta és partidari de no fer canvis. Per contra, a la junta està guanyant pes la tesi que s’hauria de buscar un substitut per a la banqueta. I més, després de deixar escapar set dels últims 12 punts en joc i dir adeu al títol de Lliga. La incògnita es mantindrà unes quantes setmanes més.

Laporta i Koeman, a més del vicepresident esportiu, Rafael Yuste, van dinar plegats al restaurant Via Veneto de Barcelona. Dues hores i mitja de reunió per parlar, bàsicament, dels mals resultats del primer equip. Des de la directiva volien saber el diagnòstic que feia el tècnic sobre què li passa a un vestidor que, en un parell de setmanes, ha passat de dependre d’ell mateix a quedar virtualment descartat per al títol. I també per conèixer les inquietuds i el seu estat d’ànim per seguir al comandament del primer equip. No van transcendir detalls concrets de la trobada, però sí que es va assegurar que el dinar havia sigut cordial. “Ha anat molt bé, molt bon ambient”, deia Laporta en sortir del restaurant, envoltat de periodistes. No va dir res més, mentre esquivava micròfons i càmeres per pujar al cotxe. “Han estat molt a gust”, es limitava a afegir una veu molt pròxima al president. L’hermetisme és pràcticament absolut.

“Comentar la situació esportiva”

El dinar, desvelat dimecres pel periodista Xavi Campos, de Catalunya Ràdio, havia aixecat molta expectació mediàtica. Fins i tot s’especulava amb la possibilitat que servís perquè Laporta comuniqués a Koeman quin seria el seu futur. Ràpidament, el club va reaccionar traient ferro a la trobada. “És una reunió de feina, com d’altres que s’han produït en les últimes setmanes i d’altres que vindran en el futur”, apunta una de les fonts consultades. “Entenc les interpretacions però només ha sigut un dinar per parlar i comentar la situació esportiva”, afegeixen des dels despatxos nobles, on asseguren que no es va parlar de la continuïtat d’un entrenador que, dilluns, abans del partit contra el Llevant, deia “no estar gaire preocupat” perquè “sempre” havia tingut la “confiança” del president.

President i entrenador s’havien reunit diverses vegades a la Ciutat Esportiva. En canvi, aquest cop han escollit un lloc públic a la part alta de Barcelona. La imatge de Laporta, Koeman i Yuste sortint plegats del dinar i entrant al mateix cotxe ajudava a transmetre aquesta sensació de serenor que s’intenta imposar, de portes enfora, al Barça. Però al club no tothom ho veu de la mateixa manera. Ja ha transcendit que Koeman no era l’opció preferida de Laporta per a la banqueta, encara que tampoc és una figura que generi rebuig al màxim mandatari. I Laporta, que des que va accedir al càrrec no ha acceptat preguntes dels mitjans –llevat d’una petita entrevista després de guanyar la final de Copa–, no ha verbalitzat en públic quin seria el seu desig. Els detractors de l’entrenador han intentat aprofitar aquest fet –i els mals resultats dels últims partits– per fer pressió i forçar la seva sortida. Res de nou sota el sol, en una entitat on no existeixen els anys de transició. A més a més, des de les oficines confirmen que fonts autoritzades del Barça han sondejat el mercat per veure quin entrenador podria venir la temporada vinent. Situació que des del club es qualifica de “normal” perquè “cal considerar tots els escenaris”, però que, asseguren, “no va més enllà d’aquí”.

Koeman planifica el curs vinent

Ronald Koeman, que sortia del dinar amb una carpeta sota el braç, sap de segur que dirigirà el Barça en els dos partits que queden. I, mentre no li diguin el contrari, segueix treballant amb la secretaria tècnica per planificar la temporada vinent. El neerlandès té contracte per un any més i compta que el podrà complir. A l’entorn de la junta es valora la possibilitat que segueixi el curs vinent mentre la cúpula esportiva guanya temps per trobar el tècnic sobre el qual la directiva de Laporta construirà el seu projecte futbolístic.

stats