Barça
Esports Barça 14/02/2023

¿Piqué perdona diners al Barça a canvi de portar la Kings League al Camp Nou?

La competició que promou l'exjugador es resoldrà el 26 de març a l'estadi blaugrana

4 min
Joan Laporta abraçant Gerard Piqué després d'anunciar que la competició es jugarà al Camp Nou.

BarcelonaLa Kings League es resoldrà amb públic a les graderies al Camp Nou el pròxim diumenge 26 de març, coincidint amb l'aturada de seleccions del futbol professional masculí. Ho van anunciar el seu creador, Gerard Piqué, i el president executiu del Barça, Joan Laporta, el 20 de gener a través de Twitch. "És important que ens adaptem als nous formats que demanen els joves per entretenir-se", va justificar el mandatari blaugrana, que acostuma a tenir un discurs semblant quan parla de la necessitat de crear la Superlliga europea.

En virtut de l'acord, el Camp Nou posa a disposició les seves més de 90.000 butaques perquè els aficionats dels equips de la Kings League segueixin in situ la resolució de la primera edició d'aquest torneig de futbol 7 amateur amb normes trencadores. Les localitats, que es distribueixen des del canal oficial del Barça, tenen un preu d'entre 10 i 60 euros, i ja se n'han venut més de la meitat. D'altra banda, les dimensions del terreny de joc, pròpies del futbol 11, s'hauran de reduir.

En la seva incursió a Twitch, Laporta va desfer-se en elogis cap a Piqué: "Una de les coses més boniques és poder haver sigut el seu president aquest temps". Tanmateix, no va detallar quins beneficis aportaria al Barça cedir el Camp Nou a la Kings League. Tampoc des del club, hores després de l'anunci, sabien dir quin impacte tindrà en l'economia de la institució a pocs mesos perquè el primer equip masculí marxi cap a Montjuïc per les obres de l'Espai Barça. Cal tenir en compte, a més, que l'últim cap de setmana de març hi ha un clàssic de la Lliga F que, per lògica coincidència amb la final four de la Kings League, no es jugarà a Arístides Maillol, sinó a l'estadi Johan Cruyff.

Per tant, és normal preguntar-se fins a quin punt interessa a la cúpula dirigent barcelonista aparcar l'aposta pel futbol femení per vincular-se al projecte de nou encuny de Piqué, que va tancar amb Laporta la col·laboració en una reunió en un establiment de la part alta de Barcelona que el mateix exjugador havia avançat dies abans.

En el moment de l'anunci per streaming, Piqué encara figurava als registres oficials de la Lliga com a futbolista del primer equip del Barça. Malgrat que comuniqués la retirada al principi de novembre, no havia formalitzat la rescissió del contracte milionari fins al juny de l'any que ve. Només hi havia intencions verbals de renúncia d'emoluments coincidents amb els mesos de compromís sense el barceloní vestit de curt –de novembre del 2023 a juny del 2024–, un gest que en la present temporada només significava 5 milions a efectes de fair play financer.

Però el tràmit per fi es va consolidar el 25 de gener, cinc dies després que Laporta aparegués al Chup Chup —programa a Twitch sobre la Kings League— per proclamar que obriria les portes del Camp Nou a la final del torneig. No han transcendit les xifres de la rescissió ni del lloguer de l'estadi. Els pactes de confidencialitat, en l'esfera privada, ho aguanten tot.

Així, a falta d'explicacions i de quantitats concretes en un marc de massa salarial excedida i davallada d'ingressos al Barça, l'ARA va aprofitar la compareixença de dijous passat per preguntar al president si hi havia alguna relació entre la liquidació del contracte de Piqué i l'acord perquè la Kings League es jugui al Camp Nou. "Tenim una bona relació personal amb el Gerard, que a més és una part de l'escut. La idea és bona per a les dues parts. A més de suportar les despeses de l'estadi [200.000 euros], compartirem els ingressos de ticketing i de patrocinis. Però no hi ha relació entre la rescissió del contracte del Gerard i la decisió que hem pres sobre la Kings League", va dir Laporta en públic.

En privat, el dirigent ha transmès al seu entorn la mateixa idea, escarmentat després que a l'estiu aquest diari i altres mitjans informessin que Piqué li va proposar quedar-se amb una part de Barça Studios en plena negociació salarial, quan encara era un dels capitans. La publicació de la notícia, el contingut de la qual tenia un precedent semblant en l'era Bartomeu, va empipar tant l'excentral i el seu representant, que el club va haver-la de desmentir a través d'un comunicat.

90 milions entre Griezmann i Piqué

Segons va informar Mateu Alemany en la roda de premsa de dijous, el Barça s'estalviarà 90 milions d'euros dels sous de Piqué i Griezmann corresponents a la temporada 2023-24. En el cas del barceloní, a partir de les xifres publicades pel diari El Mundo el setembre de l'any passat, havia de cobrar 40,80 milions durant l'exercici entre sou i diferiments d'anys passats. Per tant, d'acord amb aquesta versió oficial, el president de la Kings League estaria renunciant a una bona part del que li tocava per contracte el curs vinent, però no necessàriament als ajornaments de temporades anteriors, com demostra el fet que la seva retirada a mig curs només hagi suposat 5 milions positius en el càlcul del fair play de la Lliga.

Encara que des de la llotja s'insisteixi en desvincular la resolució d'aquest trencaclosques contractual del lloguer del Camp Nou per a la Kings League, els fets demostren que el Barça està satisfet amb Piqué i ha posat facilitats perquè la nova competició tingui el seu gran dia a l'estadi amb més capacitat d'Europa. El club coordina la venda d'entrades i assumirà l'obertura de portes (subministraments i personal) a canvi d'un percentatge una mica superior al 50% de la taquilla i d'una part dels ingressos per patrocini. "Segur que és un bon acord. Si no ho fos, no ens compensaria obrir el Camp Nou", resolen des dels despatxos del Barça. "No podem donar detalls sobre un pacte privat entre empreses", afegeixen des de Kosmos, la companyia organitzadora de la Kings League.

stats