Esports Bàsquet / ACB 01/05/2022

El Madrid frena una Penya massa irregular (99-89)

Un parcial final dolent deixa sense opcions el Joventut

Guerschon Yabusele i Derek Willis

BarcelonaMés voluntat que continuïtat. Un irregular Joventut de Badalona va perdre a la pista del Reial Madrid (99-89), on un tram final irregular va deixar la Penya sense opcions de victòria a la pista del segon classificat. Ante Tomic (25 punts) i Pau Ribas (15) van liderar l’anotació d’un equip verd-i-negre que va alternar moments de bon joc amb desconnexions. La derrota va permetre que el València Basket superés el conjunt català en la lluita per la tercera posició. "Ens han anotat massa punts. Cada vegada que hem reaccionat, hem perdut pilotes massa fàcils per jugar contra un equip d'aquest nivell. L'esforç és molt bo, però no podem regalar tantes coses. Hem jugat malament els moments importants", va analitzar Carles Duran.

El Joventut de Badalona no va tenir una bona posada en escena al WiZink Center, on l’equip local va tenir uns primers 15 minuts més còmodes del que havia imaginat (40-27). Carles Duran va utilitzar una defensa zonal per capgirar el ritme de joc i l’estratègia va funcionar a la perfecció. A més, Pau Ribas i Ante Tomic van augmentar el seu protagonisme ofensiu. Un parcial de 2-15 va tornar a situar la Penya amb opcions de victòria (42-42).

La segona part va repetir el mateix guió: un bon inici del Reial Madrid i una gran reacció de la Penya, que va empatar el marcador a cinc minuts per al final (83-83). L’equip blanc va respondre amb un contundent parcial de 16-6 (99-89).

Brandon Davies.

El lideratge del Barça de bàsquet, gairebé a la butxaca (84-69)

Dos dies abans del transcendental partit de quarts de final de l'Eurolliga contra el Bayern Munic, el Barça va recuperar sensacions contra l'Hereda San Pablo Burgos (84-69). Després d'una primera meitat amb més errades que punts, l'equip blaugrana va utilitzar la segona part per desfer-se d'un rival que es va quedar sense energia. Àlex Abrines (15 punts) i Rokas Jokubaitis (8 punts i 8 assistències) van liderar l'atac culer. "La segona meitat ha sigut molt bona. Hem dominat el joc i hem aconseguit tot el que havíem de fer. Estic molt content", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va fer descansar Dante Exum i Nikola Mirotic.

El Barça va aprofitar el partit per commemorar els 50 anys del Palau Blaugrana amb una sèrie d’actes molt especials per celebrar aquesta efemèride. El club va projectar sobre el parquet un mapping espectacular per repassar la història del bàsquet culer. Posteriorment, la presentació de l’equip va incloure efectes especials. Al descans del partit es va fer un homenatge a diferents llegendes del Barça.

Homenatge a algunes llegendes del Barça.

L'equip local va tenir dos problemes durant la primera meitat. El primer, els seus baixos percentatges en els tirs de dos punts (6/22). El segon, el rebot. Liderat per Alex Renfroe, l'Hereda San Pablos Burgos va aprofitar aquesta atípica poca punteria el Barça per arribar al descans amb un avantatge d'un punt (29-30).

El Barça va utilitzar la producció ofensiva d'Àlex Abrines (12 punts en el tercer quart) per obrir una escletxa important en el marcador (55-40). L'equip blaugrana va canviar el ritme de joc i va millorar els seus percentatges d'encert per anar deixant enrere un rival molt pressionat per la seva situació a la classificació. Tot i els esforços de Marc Garcia, que va acabar amb 18 punts, el Barça no es va deixar enredar i va assegurar una victòria de gran valor estratègic.