Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 26/05/2023

Què significa la foto de Dalí que Marc Gasol va penjar a Instagram?

El jugador del Bàsquet Girona reconeix que s'ha buidat en una temporada molt exigent

3 min
Marc Gasol amb la imatge de Dalí que va penjar a Instagram

BarcelonaUn dels millors jugadors catalans de bàsquet de la història, Marc Gasol, va disputar dimecres el que segurament serà el seu últim partit. El veterà pivot de 38 anys, que arrossegava problemes físics, tan sols va jugar 15 minuts contra el Baskonia. Després va penjar a les seves xarxes socials una misteriosa fotografia de Dalí descansant en una embarcació al cap de Creus. La imatge és de Robert Whitaker.

"El que vull ara és agafar una mica de temps i de distància per reflexionar una mica on soc, sobretot, cap on vull anar. Amb aquesta tranquil·litat decidiré el meu futur com a jugador. Moltes vegades tinc la sensació que em vaig retirar fa dues temporades. He pogut fer això durant les últimes dues temporades perquè era el Bàsquet Girona. No ho hauria fet per cap altre equip. Tinc la sensació que el Marc Gasol jugador ja es va quedar, d'alguna manera, al camí ja fa un parell d'anys. He tingut la gran sort de viure experiències úniques durant aquestes dues temporades al Bàsquet Girona i d'haver col·laborat en aquest creixement com a jugador, que em feia il·lusió. No sé el moment en què prendré la decisió, si serà d'aquí dues setmanes o un mes. No ho tinc planejat, però serà una decisió presa amb tranquil·litat. M'he buidat i tinc molta pau", assegura.

"La decisió la prendré amb la distància i la tranquil·litat, fent balanç de com ha anat l'any. Miraré la fotografia en general per veure si puc afrontar el repte següent i aleshores començaré a prendre la decisió, però sense cap drama", resumeix el jugador, que es gestiona les xarxes socials de manera autònoma, sense ajuda de professionals. Quan fa dos estius va anunciar que canviaria la NBA per Girona ho va fer penjant una imatge d'un dels germans Dupont de Tintín, un recurs que després va repetir.

"Marc Gasol sap jugar molt. Sempre que ha pogut jugar perquè els seus problemes físics li han deixat fer-ho, ens ha aportat la seva saviesa. No ha pogut tenir continuïtat, però va fer un esforç molt gran per jugar els dos últims partits contra el Saragossa i el Baskonia. S'ha estat medicant. Tot i que estic molt content del pas endavant dels joves, quan ell és al camp no té res a veure", diu Aíto García Reneses, entrenador del Bàsquet Girona. "Per a mi era important acabar la temporada a la pista, amb els meus companys", reconeix Gasol.

Marc Gasol durant el partit contra el Cazoo Baskonia

"La decisió del Marc influirà en la construcció de la plantilla, per la seva qualitat i per tot el que significa, però és un tema secundari que no afecta excessivament el dibuix de l'equip", analitza Jordi Plà. El director esportiu del Bàsquet Girona fa un balanç positiu de la primera temporada a la Lliga Endesa. "Només hi havia un objectiu, que era ser un dels millors 16 equips de la Lliga, i des d’aquest punt de vista n’estem molt contents, per al club i perquè els aficionats que ens han acompanyat des del primer dia podran gaudir un any més de l’ACB”, diu l'experiodista.

"Reptes i obstacles"

"Nosaltres hem centrat totes les energies en fer que Fontajau veiés un equip del qual se sentís orgullós. Les últimes setmanes vam viure una tensió innecessària, fins que vam aconseguir certificar la salvació. La temporada ha estat plena de reptes i obstacles, però els hem superat", diu Gasol, que dimecres va abandonar el pavelló amb una litúrgia que convida a pensar que optarà per la retirada. Ricky Rubio no es va voler perdre el seu últim partit.

"El meu cap funciona de manera diferent i intento prendre les decisions quan les he de prendre", recorda el també president del Bàsquet Girona, un club que ha arrelat fort. La llista d'espera per aconseguir un abonament és cada cop més llarga. "Consolidar la part esportiva és important, però per a mi el club és molt més que els resultats del primer equip. És on hi ha més soroll i llum, però l'èxit va molt més enllà. Aquest any hem iniciat un projecte de bàsquet base conjuntament amb l'Uni Girona. Estic molt content i és molt positiu. Tinc moltes ganes de seguir construint la base, que és el que de veritat impacta".

stats