Bàsquet - NBA
Esports 20/10/2021

La NBA del 75è aniversari es posa en marxa

La millor lliga del món espera recuperar els nivells de negoci previs a la pandèmia

2 min
LeBron James

BarcelonaLa NBA s'ha posat en marxa aquesta nit amb la disputa de dos partits. Els Milwaukee Bucks, vigents campions, han superat els Brooklyn Nets (127-104), un dels grans aspirants al títol, i els Lakers han perdut contra els Golden State Warriors (114-121). La millor lliga del món té moltes il·lusions dipositades en aquesta temporada, ja que espera que la 75a edició del seu torneig serveixi per recuperar els nivells de negoci previs a la pandèmia.

El comissionat de la NBA, Adam Silver, es va presentar de manera virtual per parlar en la tradicional roda de premsa prèvia a l’inici de la temporada regular, la tercera afectada per la pandèmia del coronavirus. El dirigent va dir que el seu desig era arribar a un acord amb el sindicat de jugadors per tenir un protocol clar de vacunació contra el covid-19, un manual que evités polèmiques com la que afecta Kyrie Irving. El base es nega a vacunar-se i està disposat a renunciar al seu salari. “El problema és entre Irving i la ciutat de Nova York. Aquest no és un problema de la lliga..., però crec que seria millor que tots els jugadors estiguessin vacunats. La realitat és que es tracta de fer un servei públic, especialment de cara als joves que no veuen la importància de vacunar-se”, va argumentar.

Giannis Antetokounmpo

El 96% dels jugadors, vacunats

“Aquest virus no és just. És indiscriminat en termes de la gent a qui impacta. I crec que és perfectament apropiat que Nova York i altres ciutats hagin aprovat lleis que exigeixen que les persones que treballen i visiten els pavellons es vacunin. Em sembla una decisió responsable de salut pública”, va recordar Silver, que va xifrar en 96% el percentatge de jugadors que estan vacunats. El comissionat de la NBA també va recordar que la projecció d’ingressos de la lliga, uns 10.000 milions de dòlars (uns 8.592 milions d’euros), es basa en tenir els pavellons complets durant tota la temporada. Les pèrdues de la campanya anterior van ser d’un 35% del que s’havia pressupostat.

Esportivament, la competició es presenta com un duel entre les dues grans plantilles, la dels Nets i la dels Lakers, i un grapat d’equips més terrenals, com els Bucks, els Suns o els Jazz. A l'únic jugador català de la competició, Ricky Rubio (Cavs), no li espera una temporada fàcil.

stats