FUTBOL
Esports 28/07/2016

Guardiola segueix construint el seu City a foc lent (1-1)

Els 'citizens' s'han avançat amb un gol d'Agüero però el Borussia Dortmund ha empatat al minut 96. És el segon partit de pretemporada dels anglesos

Ferran Rigat
Pep Guardiola dona ordres als seus homes

BarcelonaPep Guardiola continua afinant les peces del seu Manchester City en la pretemporada. En el seu segon partit amb els anglesos, no ha passat de l'empat contra el Borussia Dortmund (1-1), però ha guanyat en la tanda de penals. El gol 'citizen' ha arribat al minut 79, però en el temps afegit el Dortmund ha enviat el duel als penals. "M'agradaria tenir més amistosos, més temps amb els jugadors des del principi, però l'agenda és la que és i hem d'adaptar-nos-hi", ha declarat el tècnic al final del matx. Fa uns dies, no va poder jugar contra el United de Mourinho per culpa de la pluja.

El partit, que s'ha jugat a la Xina, ha començat amb el Dortmund generant perill. Primer Marcel Schemlzer i després Emre Mor han pogut avançar als alemanys. El City s'ha acostat tímidament a l'àrea però sense ocasions clares. L'equip de Thomas Tuchel ha seguit assetjant sense sort la porteria defensada per Willy Caballero, tot i que ha intervingut poques vegades. La primera part ha acabat amb una ocasió clara de Kelechi Ihenacho que el porter Roman Bürki ha desbaratat.

A la represa, el City s'ha acostat més a l'àrea rival però la defensa avançada de l'equip alemany ha fet que en la majoria de jugades acabessin en fora de joc. Però quan el partit entrava en la recta final David Silva ha fet una desmarcada que l'ha deixat sol davant de Bürki i ha cedit la pilota perquè Sergio Agüero marqués a plaer. Quan el partit semblava que acabaria amb victòria 'citizen' Christian Pulisic ha marcat el gol de l'empat gràcies a l'errada del porter Angus Gunn. L'anglès no ha encertat en l'aturada i la pilota li ha passat entre les cames. El partit no s'ha decidit fins al vuitè penal, quan el xut de Mikel Merino ha acabat a les mans de Gunn.

"Hem jugat contra un dels millors equips d'Europa i per això estic content amb el que hem fet", ha manifestat Guardiola, que insisteix que queden "moltes coses a millorar" i que necessita "temps". "Som agressius sense pilota i, quan la tenim, tenim jugadors capaços de marcar la diferència", ha analitzat.