Volta a Catalunya
Esports 22/03/2012

Urán trenca la seva sequera i guanya a Ascó cinc anys després

El ciclista colombià de l'equip Sky ha estat el més ràpid en el grup reduït que s'ha jugat la batllada quarta etapa de la Volta Catalunya amb dos passos per Paumeres

Albert Rabadan
1 min

AscóDesprés de la retallada etapa reina, que no va fer diferències a la general per decisió dels jutges, els corredors de la Volta tenien ganes de posar complicacions al sorprenent líder Michael Albasini (GreenEdge). El doble pas per Paumeres, amb meta final a Ascó, ha estat l'escenari d'un dia molt batallat que al final s'ha decidit en una arribada en un esprint reduït, en què Rigoberto Urán (Sky) s'ha endut la victòria.

Justament el ciclista colombià formava part del grup de cinc corredors que ha coronat destacat el segon i últim pas pel port de segona categoria. Un atac de Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) ha estat continuat per Levi Leipheimer, Sylvester Szmyd, Denis Menchov i el mateix Urán, que en uns instants del descens marxava sol amb l'asturià. Tanmateix, malgrat els relleus dels cinc i de David Moncutié, que s'hi ha sumat al final, no han estat suficient perquè arribessin sols.

"Ens han atrapat a 800m de la meta", explicava Urán en roda de premsa. "Però sabia que veníem en velocitat, i he provat de donar-ho tot". El colombià, de 25 anys, no guanyava des de l'any 2007 (etapes a Euskal Bizikleta i Volta a Suïssa en el seu debut professional amb Unibet.com), i ho ha tornat a fer en un dia bastant difícil per al seu equip. "Només quedem tres Sky competint, tenim gairebé un massatgista per cada cama", bromejava.

stats