ESPANYOL
Esports 02/09/2017

Darder i Sergio Sánchez tanquen una plantilla amb ADN periquito

El central, que arriba cedit, és un dels 11 formats al planter blanc-i-blau

Roger Requena
2 min
Darder és un dels jugadors formats al planter de l’Espanyol que tornen aquest estiu al club i mostren la seva estima pels colors blanc-i-blaus.

BarcelonaADN periquito per rematar una plantilla que augmenta el nivell del curs passat i que comptarà, almenys fins al gener, amb 25 jugadors. L’Espanyol va tancar ahir el mercat amb l’arribada de Sergio Sánchez, cedit pel Rubin Kazan rus, i la presentació d’un Sergi Darder que vol recuperar al club blanc-i-blau la confiança perduda a Lió.

Amb ells són 11 els jugadors de la plantilla formats al planter espanyolista (12 si es compta el pas de Javi López pel filial). Gairebé tots (només se’n salven Aarón, Marc Roca, Navarro i Melendo) van anar-se’n per créixer en altres clubs, i han tornat consolidats. Haver militat al filial periquito no era una condició sine qua non, però al club ho consideren un valor afegit. “No és definitiu per portar-los cap aquí, però sí que és un plus a l’hora de defensar els colors. Tornen a casa amb partits a les cames i experiències importants”, va especificar el director esportiu, Jordi Lardín, durant la presentació de Darder.

El mateix migcampista, de fet, va reconèixer que el sentiment espanyolista i el somni de jugar a Primera amb el club on es va formar van ser elements clau a l’hora de deixar el Lió, on jugava competicions europees i tenia una gran reputació. “Tenia l’espina clavada de jugar amb l’Espanyol. Els jugadors de casa que porten l’equip al cor donen el 110% en cada partit. Quan marxes a un altre club no hi pots donar més del 100%”, va comentar el migcampista d’Artà.

Una plantilla a cost reduït

Darder només li costarà a l’Espanyol 300.000 euros aquest estiu, encara que si disputa un mínim de minuts en 25 partits d’aquesta temporada el club blanc-i-blau haurà de fer front a una obligació de compra de 8 milions d’euros que, això sí, es fraccionarien durant diversos cursos. La quantitat pot augmentar fins als 10 milions depenent d’algunes variables esportives. Aquest estiu l’Espanyol s’haurà gastat 8,6 milions i n’ha ingressat 6,2. La despesa neta és de 2,4.

“Sabia que acabaria tornant, però no m’esperava que fos tan aviat. Ara espero recuperar la confiança perduda al Lió, on tenia la intranquil·litat de no saber si jugaria”, va exposar Darder. “És un jugador que ens ofereix un salt de qualitat important i equilibri al mig del camp, que ens feia falta. Serà un jugador important”, va definir-lo Lardín.

Més senzilla va ser l’operació per portar Sergio Sánchez. El defensa mataroní, de 31 anys, hi arriba a cost zero. No comptava en els plans del Rubin Kazan, on va arribar lliure el curs passat. Aquesta temporada només ha jugat 45 minuts en un dels vuit partits de lliga russa del seu equip. I va haver de ser substituït al descans per lesió. Acaba contracte l’any vinent, i per això l’estiu que ve pot ser gratis de l’Espanyol. Per a qualsevol de tots dos pot ser el dorsal 21, que recaurà “en algun jugador de qui la gent estigui satisfeta i s’estimi”, segons Lardín. Per al director esportiu, “s’han potenciat” totes les posicions d’una plantilla que aquest curs “té molts més recursos”.

Adrià López, cinc mesos de baixa

Lesionat en l’escalfament contra el Leganés, el porter juvenil es perdrà mig curs perquè ahir va ser operat del menisc del genoll esquerre pel doctor Ramon Cugat.

stats