RCD Espanyol

Darder torna a marcar el camí a seguir a l'Espanyol

El mallorquí firma un gol i reparteix una assistència al derbi, on torna a ser el periquito més destacat

3 min
Darder va marcar un gol i va repartir-ne un altre al derbi

Cornellà de LlobregatSergi Darder sap què són els derbis, viscuts des del prisma de l’Espanyol des dels catorze anys. Potser per això el migcampista d’Artà, que ja va ser un dels jugadors blanc-i-blaus més destacats al partit de la primera volta al Camp Nou, va tornar a ser el millor dels de Vicente Moreno a Cornellà-El Prat. El mallorquí va mostrar el camí a seguir i va firmar un partit força complet que va arrodonir amb un gol i una assistència. 

Darder és l’ànima de l’Espanyol. L’equip nota molt quan el migcampista apareix; somriu quan té un context que li permet decidir com moure l’equip i també pateix quan l’equip no el sap trobar. Pocs cops juga malament, el mallorquí, que en molts partits, com el d’ahir, s’imposa i se sobreposa a un escenari que no l’acompanya. Keidi Bare, Yangel Herrera o Tonny Vilhena són bons escuders, perfils més aviat físics que aporten treball i desplegament físic però que pateixen força quan els toca donar continuïtat a l’equip amb la pilota als peus. 

En escenaris com en el derbi d’ahir, en què Vicente Moreno prioritza l’equilibri i tancar espais, Darder se sent força sol a l’hora de crear joc en curt. L’Espanyol va protegir-se bé quan li va tocar defensar, però sense socis amb bon peu Darder se sent sol i l’equip es troba orfe de motors capaços de dinamitzar el joc amb passades en curt. 

Els blanc-i-blaus van cometre força pèrdues per la bona pressió del Barça en zones de risc. Només amb un migcampista creatiu és difícil progressar. L’Espanyol va patir quan la primera passada no la feia Darder, jugador que interpreta com pocs a l’hora de decidir quina és la passada o la maniobra correcta. El d’Artà només va errar dues de les divuit passades que va intentar en el primer temps. 

Cinc assistències aquest curs

Poc abans del descans, Darder va donar vida a l’Espanyol després d’inventar-se un precís xut enroscat que Pedri va desviar lleugerament, fent impossible l’estirada de Ter Stegen. A la represa, els blanc-i-blaus van tornar a cedir la iniciativa al Barça rifant massa pilotes. No havien fet res els blanc-i-blaus per tornar a amenaçar la porteria rival quan, del no-res, Darder va posar llum a la foscor de l’Espanyol amb la pilota als peus i va regalar una assistència precisa a RDT, a qui va deixar tot sol davant del porter alemany del Barça. Cinquena passada de gol d’aquesta temporada de Darder, que més n’ha repartit aquest curs. Que el segon sigui De Tomás, amb tres, confirma que els blanc-i-blaus necessiten més homes capaços de servir l’última passada. 

Vicente Moreno va deixar clar quin era el pla del partit que buscava: resistir durant una hora de joc i situar després homes per defensar el marcador amb la pilota. Per moments, el plantejament li va sortir bé. El tècnic de Massanassa va trigar a moure fitxa i, quan ho va fer donant entrada a Morlanes i Melamed, l’equip va aconseguir respirar una mica més en camp contrari. L’impacte dels dos canvis, però, va ser reduït, perquè cap d’aquests dos migcampistes va acabar el partit: Morlanes va retirar-se lesionat i Melamed va ser expulsat al temps afegit. L’Espanyol va acusar les dues baixes, especialment, pel que fa a la possessió. Se’n va ressentir un Darder que, al segon temps, només va poder completar vuit passades. L’Espanyol, sense eines per retenir la pilota, va acabar sent castigat en el tram final per no haver mantingut la possessió com calia. Una lliçó de cara al futur. Defensant sense pilota no n'hi ha prou. Cal acompanyar bé a Darder.

"No se'ls ha escapat res, sinó que han guanyat un punt", ha apuntat el mallorquí al final del partit. Darder ha defensat que ha estat l'Espanyol el que ha deixat escapar dos punts. "No pot ser que se'ns escapi un partit en el que hem fet el que havíem de fer en pràcticament tots els minuts. Hem estat forts després d'encaixar un gol aviat. Mereixíem els tres punts, però cal ser realistes, el Barça et sotmet", ha afegit. El balear ha admès que el desgast físic els ha passat factura: "Portàvem 100 minuts sobre la gespa, són situacions on un ja no pot més, influeix el cansament i la sort", ha comentat sobre l'empat final.

stats