El Govern i la Lliga estudien sancions pel dinar de conjura a casa de Messi

Entre jugadors i parelles, una quarantena de persones es van reunir al domicili del capità blaugrana a Castelldefels

ARA
2 min
Els jugadors del Barça després de marcar un gol a Mestalla

BarcelonaEl dinar per fer pinya que aquest dilluns Leo Messi va organitzar a casa seva a Castelldefels després de l'entrenament del Barça està aixecant polseguera. Entre futbolistes i parelles, s'hi van reunir una quarantena de persones, cosa que ha generat molta polèmica a les xarxes socials per la quantitat gent que va quedar en un mateix espai privat, malgrat que tots els futbolistes blaugranes passin habitualment PCRs seguint els protocols de la Lliga.

De moment no hi ha cap sanció en ferm, però tant el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com la Lliga estudien el cas, que ha generat mostres de rebuig i indignació en un context de restriccions a causa de la pandèmia de covid. De fet, la trobada, que es va celebrar a l'aire lliure al jardí del domicili particular de Messi, xoca amb la normativa actual del Govern, que prohibeix les trobades de més de sis persones. En la compareixença que ha fet aquest dimarts, el vicepresident català en funcions, Pere Aragonès, ha demanat "exemplaritat" als jugadors del Barça. "En un moment en què estem fent un pas endavant per flexibilitzar mesures hem d'actuar amb responsabilitat sobretot les persones públiques", ha manifestat. Mentrestant, la portaveu Meritxell Budó ha posat el cas en mans de l'Agència de Salut Pública.

Mentrestant, la Lliga ha iniciat els tràmits per obrir un expedient disciplinari, segons ha informat la Cadena Cope i ha confirmat l'ARA. És el mateix procediment que l'estament que presideix Javier Tebas va posar en marxa en casos similars amb el Sevilla i l'Sporting de Gijón. La Lliga considera que l'àpat que va organitzar Messi amb els seus companys vulnera els protocols marcats per la competició. Per la seva banda, al Barça esperen la notificació de l'obertura de l'expedient per analitzar la situació i preparar una possible defensa, tot i que sostenen que la iniciativa es va tramar sense que l'entitat en tingués cap constància. De fet, al dinar no hi va assistir cap integrant del cos tècnic culer més enllà de Pepe Costa, col·laborador estret de Messi. Va ser una vetllada amb jugadors del primer equip, les seves parelles i cinc futbolistes del filial habituals a les ordres de Ronald Koeman: Ilaix Moriba, Óscar Mingueza, Konrad de la Fuente, Arnau Tenas i Iñaki Peña.

stats