Wimbledon
Esports 14/07/2019

Djokovic s'imposa a Wimbledon en una final històrica contra Federer

El serbi es desfà del suís en cinc sets: 7-6, 1-6, 7-6, 4-6 i 13-12 [7-3]

Xavi Hernández Navarro
2 min
Djokovic celebra el seu cinquè torneig de Wimbledon.

BarcelonaNovak Djokovic ha guanyat aquest diumenge l'Open britànic de tenis en una final memorable, comparable a la del 2008, contra Roger Federer. El jugador serbi suma el seu cinquè trofeu a Wimbledon i referma la seva condició de número u del rànquing ATP. El partit ha necessitat cinc mànegues, tres de les quals amb desempat, en gairebé cinc hores de joc (7-6, 1-6, 7-6, 4-6 i 13-12 [7-3]).

El primer set ha sigut un homenatge al tenis, amb Federer exhibint tot el seu repertori de cops i deixades i Djokovic aguantant el joc propositiu del seu rival amb una gran fiabilitat des del fons de la pista i una consistència física superior. Tot i que el suís estava adjudicant el seu servei amb més facilitat, la mànega inaugural ha sigut per al serbi, que ha aprofitat cinc errades del seu oponent al 'tie-break' (7-5). A la primera pilota guanyadora, el número u del món ha premut el puny a l'All England Club. 58 minuts ha durat el primer set.

Però Federer estava jugant millor sobre la superfície que més bé s'adapta a les seves característiques. I ho ha demostrat escombrant Djokovic de la pista en un segon assalt que ha durat menys de la meitat que el primer. De cop, el balcànic ha perdut resposta de cames davant l'atac constant del suís, que sempre arrisca i moltes vegades encerta, i ha cedit per primera vegada el seu servei al joc inicial. El trencament ha acabat amb un passeig favorable (1-6) al botxí de Rafa Nadal a les semifinals del torneig britànic.

Nole ha reeixit al tercer set, que de nou ha necessitat de 'tie-break' per trobar el desequilibri. Potser no ha sigut tan brillant com el primer, però ha tornat a demostrar que Federer gestiona els escenaris tensos pitjor que el seu contrincant. El vencedor de 20 Grand Slams ha seguit fiable amb el servei. Tant, que Djokovic ha transmès impotència en alguns moments. Però el serbi, especialista en ressorgir quan sembla que està enfonsat, s'ha plantat al joc de desempat i ha dominat la situació des de la primera bola (7-4).

Resistint més que proposant, Djokovic ha arribat amb avantatge al quart set del partit, on Federer, tot i estar pressionat pel marcador, s'ha mantingut sòlid amb el seu servei i ha aconseguit un trencament favorable al cinquè joc que l'ha portat a encarar la mànega amb un altre 'break' (2-5). Davant la frustració del seu rival, el suís s'hi ha volgut recrear igual que al segon set, però Djokovic ha maquillat la desfeta trencant per primera vegada un servei en tot l'enfrontament (4-6).

El cinquè i definitiu set ha començat amb igualtat fins el sisè joc, en què Djokovic ha trencat el servei al seu rival (4-2). Quan serbi ja tocava el seu segon Wimbledon consecutiu, Federer li ha tornat el 'break' a les primeres de canvi, cosa que ha causat el deliri a les graderies de la central londinenca: el desempat definitiu estava servit. I quin desempat! No n'hi ha hagut prou amb 24 jocs per decidir el campió. Fins i tot Federer ha desaprofitat dues pilotes de partit amb 7-8. Però al final ha sigut el 'tie-break' l'encarregat de trencar la igualtat. I una altra vegada, Nole, més conservador i precís en moments clau, s'ha imposat al seu rival en la ronda definitiva (7-3). Caldrà temps per pair aquesta final. "Intentaré oblidar-la", ha sentenciat el subcampió.

stats