Barça

Embolic amb la renovació d'Ilaix Moriba, que no començarà la pretemporada amb el primer equip

El club aplica una mesura de força mentre el futur de la perla de planter segueixi sense estar resolt

2 min
Ilaix Moriba va jugar tota la segona part contra el Getafe

BarcelonaAquest matí, quan Ronald Koeman ha sigut consultat per la premsa sobre si necessitaria algun reforç més, el tècnic neerlandès, sense allargar-se gaire, s'ha referit a la posició de "migcampista". Malgrat que l'entrenador blaugrana havia demanat la incorporació de Wijnauldum, que finalment va preferir els milions dels PSG, el Barça té diversos migcampistes a la plantilla. Un d'ells està previst que sigui Ilaix Moriba, que després de rebre la confiança de Koeman en el tram final de la temporada passada l'entitat blaugrana té la intenció que passi a formar part definitivament del primer equip. Però la seva renovació segueix encallada i el Barça ha decidit aplicar una mesura de força: Moriba no començarà la pretemporada amb el primer equip. De moment el futbolista seguirà al filial.

Amb només 18 anys, l'hispanoguineà va anar guanyant importància en el transcurs de la temporada i això l'ha consolidat com un dels jugadors més preuats del conjunt blaugrana. Les bones actuacions del migcampista van provocar que la nova junta determinés que la seva renovació era una prioritat, ja que el contracte del jove blaugrana finalitza el 30 de juny del 2022. I tot i que fa temps que tant el director de futbol, Mateu Alemany, com altres gestors blaugranes han intentat renovar Moriba, la negociació amb Rogon -l'agència alemanya que s'ocupa dels assumptes professionals del jugador- no ha avançat. Bàsicament perquè l'oferta de renovació que va proposar el club xoca amb les pretensions econòmiques dels representants i assessors del futbolista. Ara, després d'aquest gest de força del Barça, s'espera que les dues parts reactivin els contactes per arribar a una entesa.

Amb tot, el Barça no ha citat Moriba per a les proves PCR i serològiques que el club durà a terme demà a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, ni tampoc està convocat a les habituals proves mèdiques i físiques que tindran lloc diumenge. Ter Stegen, Dest, Piqué, Pjanić, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati i Umtiti són els futbolistes del primer equip citats en aquest inici de pretemporada.

A més, fins a 10 jugadors del Barça B també formaran part del grup. Són Monchu, Ilias, Gavi, Comas, Ramos Mingo, Nico, Arnau Tenas, Álex Collado, Iñaki Peña i Yusuf Demir, que ha arribat cedit aquest mateix divendres pel Rapid Viena canvi de 500.000 euros i una opció de compra no obligatòria de 10 milions. Es tracta d’un atacant de 18 anys que ha jugat els dos darrers cursos al primer equip del conjunt austríac, disputant 31 partits i fent sis gols. També ha debutat amb la selecció absoluta d’Àustria.

stats