ESPORT
Esports 13/10/2020

L'esport no professional d'àmbit català es torna a aturar pel coronavirus

Totes les competicions amateur i base quedaran aturades 15 dies a partir d'aquest cap de setmana

A.n.
2 min
Partit de la selecció catalana sub12 contra el CF Damm

BarcelonaSegons ha anunciat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), aquest cap de setmana s’aturaran totes les competicions esportives d’àmbit català. Així ho confirmarà aquest dimecres el Procicat com a mesura dins les restriccions que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels últims dies. Les mesures entrarien en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes ja assumeixen el seu compromís de reduir les competicions per contribuir a aturar la mobilitat durant els dos pròxims caps de setmana a tot Catalunya.

La decisió, que no afecta l'esport professional o les competicions d'àmbit estatal i internacional, l'haurà de validar un jutge. En tot cas, aquestes noves restriccions no afectarien els entrenaments ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos.

Això sí, implicaria posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l’àmbit català. Aquestes competicions s’hauran de recol·locar al calendari. En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el màxim responsable institucional de l'esport a Catalunya ha valorat que part de l'empitjorament de les dades de contagis es produeix "perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”.

Les federacions rebutgen una aturada més llarga

Per la seva banda, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha assegurat que, malgrat viure amb "resignació" una nova aturada de l'esport no professional català, són "conscients de la situació". Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que després es pugui retornar a l’activitat. "Si en 15 dies no ha millorat la corba [de contagis], hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, es pugui exceptuar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”, ha assegurat Esteva.

El president de la UFEC també ha volgut recordar que, tot i que hi ha hagut casos en el món de l'esport, treballen aplicant "tots els protocols requerits" i que han garantit "les mesures de traçabilitat en el cas de contagis". "L'esport no és el problema", ha sentenciat Esteva. La mesura no assenyala l'esport català, sinó que busca reduir durant els dos pròxims caps de setmana els centenars de desplaçaments de les famílies arreu del territori català en motiu de la disputa de les diferents competicions esportives.

De la seva banda, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha defensat durant la reunió d'aquest dimarts "la baixa incidència d'ajornaments de partits" que han tingut a causa del coronavirus, taxada en un 5,5% per l'entitat. Segons les dades de la FCF, amb l'arrencada de les competicions de lliga -des del cap de setmana del 3 i 4 d’octubre- s’han disputat un total de 1.071 partits oficials dels 1.134 programats, amb l’ajornament d’un total de 63 partits en les dues primeres jornades de campionat a Catalunya.

stats