Moto3
Esports 01/06/2014

Fenati s'imposa a Moto3 en un final d'infart i per només una centèsima

El pilot italià s'ha imposat a la categoria petita del Gran Premi d'Itàlia per davant d'Isaac Viñales i Álex Rins

Martí Molina
2 min
Romano Fenati celebra la victòria al GP d'Itàlia / MAX ROSSI / REUTERS

BarcelonaRomano Fenati ha aconseguit la victòria a la cursa de Moto3 del Gran Premi d'Itàlia de motociclisme. El pilot italià ha aconseguit el triomf a casa en una prova que ha tingut un final d'infart, que s'ha resolt a la línia de meta i per només una centèsima de segon. Els catalans Isaac Viñales i Álex Rins l'han acompanyat al podi.

Com és habitual a la categoria petita, la cursa ha estat molt igualada i no s'ha resolt fins al darrer gir. Un grup de fins a onze pilots ha ocupat la part capdavantera de la prova i s'han anat avançant en cadascun dels revolts, amb una alternança a la primera posició que feia impossible preveure qualsevol resultat.

Efrén Vázquez, un dels favorits, ha quedat descartat de seguida quan s'ha saltat la sortida ('jump start') i ha hagut de passar per la línia de box per complir la penalització. Els altres pilots capdavanters han lluitat fins al darrer segon, arribant a l'última volta amb opcions de victòria.

Ha estat precisament en aquest estira i arronsa que ha arribat un accident que ha condicionat clarament la prova. L'italià Bastianini ha fet un estrany en un revolt de dretes, ha perdut el control de la moto i ha fet un 'strike' amb Jack Miller, Álex Márquez i Miguel Oliveira, tot i que aquest últim ha pogut salvar la caiguda.

Sense aquests quatre participants, Fenati, Viñales i Rins han tingut via lliure per jugar-s'ho el tot pel tot en els darrers metres. Així ha estat com s'ha arribat a la línia de meta, amb Rins al capdavant però amb els altres pilots enganxats a la seva moto. Gràcies al rebuf han pogut avançar-lo abans de la bandera de quadres i el triomf ha estat per a Romano Fenati, seguit de ben a prop per Viñales (a 0.010) i Rins (a 0.011).

Miller manté el liderat

Malgrat caure a l'última volta i no poder sumar cap punt, Jack Miller manté el liderat de Moto3 amb 104 punts, seguit del vencedor Fenati (99) i del català Álex Rins (87). La quarta posició és per a Efren Vázquez (76) que finalment ha pogut entrar a la zona de punts, mentre que Isaac Viñales (64) i Álex Márquez (60) són cinquè i sisè, respectivament, després de les primeres sis curses del campionat.

stats