FÓRMULA 1
Esports 20/02/2013

Sergio Pérez marca el ritme en la segona jornada d'entrenaments de pretemporada a Montmeló

L'asturià Fernando Alonso no ha rodat en l'última hora del matí per una avaria en la fuita del nou F138 i només ha pogut completar 76 voltes

Efe
2 min
Sergio 'Checo' Pérez (McLaren) ha estat el més ràpid en els tests de F-1 a Montmeló / MARK THOMPSON / GETTY IMAGES

MontmelóEl mexicà Sergio 'Checo' Pérez (McLaren) ha estat el més ràpid en el segon dia d'entrenaments al Circuit de Catalunya, en signar un temps d'1:21:848. Checo ha superat en tres dècimes i mitja l'alemany Sebastian Vettel, vigent campió mundial.

Amb aquest crono, aconseguit amb pneumàtics tous, Pérez ha rebaixat en més de dos segons la seva millor marca de dimarts i ha superat l'1:22:030 que el finlandès Kimi Räikkönen, el més veloç sobre el traçat barceloní en els tests de pretemporada del 2012, va aconseguir aquí fa un any amb el Lotus.

Per la seva banda, Vettel, que ha estat el més ràpid al matí, ha dedicat la sessió de la tarda a fer un simulacre de carrera, però el seu RB9 s'ha aturat a la sortida de boxs, a falta de 45 minuts per al final de la jornada, després de realitzar un 'pit-stop' defectuós en què els mecànics de Red Bull han deixat fluix un cargol d'una roda.

En una jornada més càlida i assolellada que la de dimarts, també han tingut problemes l'asturià Fernando Alonso (Ferrari), que no ha rodat en l'última hora de la matinal per una avaria en la fuita del nou F138, i Räikkönen. El seu monoplaça s'ha passat gairebé tot el matí al box per un problema a la caixa de canvis.

L'asturià, que ha alternat tandes de cinc o sis voltes amb pneumàtics intermitjos amb altres més llargues per comprovar el rendiment dels pneumàtics durs, no ha pogut treballar tant com en la jornada de dimarts i només ha completat 76 voltes al circuit.

Räikkönen, en canvi, ha aprofitat bé la tarda per signar el tercer millor temps de la jornada (1:22:697) i desbancar el britànic Lewis Hamilton (1:22:726), el pilot més actiu d'aquest dimecres, amb 121 voltes.

El temps de Hamilton ha estat molt similar a l'aconseguit dimarts pel seu company Nico Rosberg –el més ràpid de la primera jornada– i confirma que el Mercedes no només sembla més veloç que el de l'any passat, sinó també bastant més fiable.

stats