FÓRMULA 1
Esports 27/10/2013

Vettel es corona campió per quart any consecutiu

L'alemany ha sentenciat el títol amb un triomf incontestable al Gran Premi de l'Índia. Rosberg ha acabat segon i Grosjean, tercer

Nuria García
2 min

BarcelonaSebastian Vettel ja és, per quart any consecutiu, campió del món de Fórmula 1. L'alemany ha igualat els quatre títols mundials que té el francès Alain Prost amb un triomf incontestable al Gran Premi de l'Índia.

Vettel sortia des de la 'pole' i ha apostat per una estratègia diferent de la del seu màxim rival, Fernando Alonso. L'alemany ha sortit amb pneumàtics tous –que al circuit de Buddh es degradaven amb molta velocitat i, per tant, hauria d'entrar ràpid a boxes– i Alonso, amb els durs, amb la intenció d'allargar la primera aturada i aprofitar el rendiment dels pneumàtics tous a les últimes voltes.

L'asturià era l'únic que podia fer ombra a l'alemany, però les opcions d'endarrerir el títol de Vettel s'han esvaït als primers revolts. A la sortida, Alonso s'ha tocat amb Webber i ha trencat l'aleró davanter. L'asturià ha hagut d'entrar a boxes ràpidament a canviar els 'bigotis' del seu Ferrari. L'estratègia se n'ha anat en orris amb una aturada inesperada però a la vegada obligatòria a causa de les circumstàncies. Alonso, al final, s'ha quedat sense sumar cap punt (11è), fet que no passava des del Gran Premi de Malàisia.

Vettel, que tan sols ha cedit la primera posició -a Massa i Webber- quan ha entrat a canviar els pneumàtics, només ha hagut de gestionar la cursa per aconseguir el seu quart títol. I dit i fet, l'alemany ha aconseguit un triomf clar i ha celebrat el títol davant l'afició de l'Índia.

Quatre títols bé valen una gran celebració. I Vettel, saltant-se la normativa, ha donat la volta d'honor i, en comptes d'entrar al parc tancat, s'ha apropat a la recta principal, on ha cremat roda i ha fet gaudir els aficionats. L'alemany ha baixat del cotxe i ha fet una reverència al Red Bull, un cotxe que per quart cop consecutiu l'ha fet ser campió del món.

Quart títol de constructors també per a Red Bull

Amb la primera posició de Vettel –tot i la retirada de Webber amb problemes, de nou, a l'alternador–, Red Bull s'assegura el quart títol –també consecutiu– de constructors. Lluitaran pel subcampionat en les últimes tres curses de la temporada Mercedes i Ferrari.

stats