Lliga F

Un nou inversor irromp en la lluita per comprar un club català que competeixi amb el Barça femení

La salvació del Llevant Les Planes, confirmada aquest dissabte, farà efectiu un canvi de realitat d'objectius a l'entitat

2 min
El Llevant Les Planes ha tancat la temporada al camp de la Reial Societat

BarcelonaEl Llevant Les Planes va segellar dissabte la permanència a la màxima categoria del futbol estatal o, cosa que és equivalent, va donar el tret de sortida al seu viatge particular cap a la ciutat de Badalona, on s'instal·larà a partir de la temporada que ve si no hi ha canvis d'última hora. Tal com va avançar l'ARA, la compra i el trasllat del primer equip femení estava pendent d'una única condició: mantenir la categoria, fet que en les últimes setmanes s'havia complicat.

L'acord és total i s'oficialitzarà aviat, ara que s'ha acabat la temporada. Res ha canviat: Badalona serà la seu i donarà nom al club. Però, segons pot informar aquest diari, la que havia de ser la cara visible del projecte, Michele Kang (Corea del Sud, 1959), actual propietària de l'Olympique de Lió, finalment no en formarà part. L'experimentada empresària és fundadora i directora executiva de Cognosante, una empresa de tecnologia mèdica, i inverteix part dels seus diners en el futbol femení. Tanmateix, no els dedicarà a formar un equip que pugui competir de tu a tu amb el Barça.

En el lloc de Kang, els inversors que planegen fer el desembarcament a la Lliga F són Mario Malavé i Victoire Cogevina, fundadors d'una empresa anomenada Mercury/13, que està centrada en construir una xarxa de clubs de futbol a Europa i Llatinoamèrica. La seva primera adquisició al Vell Continent ha sigut el Como Women, que juga a la Serie A italiana. En total, aquest grup, que compta amb extreballadors de la FIFA i la UEFA a les seves files, planeja invertir 100 milions d'euros, dels quals una part serà per a aquest projecte que provocarà que el Llevant Les Planes canviï d'ubicació, de realitat i d'objectius.

Canvi de realitat i pèrdua d'identitat

La injecció econòmica ajudarà a resoldre la precària situació a la qual es troben sotmesos jugadores i treballadors del club, així com l'entitat en general, des de fa diversos mesos. I és que, malgrat la permanència, el club no passava pel seu millor moment. La temporada, marcada per les lesions i la falta de recursos econòmics, ha acabat amb impagaments recurrents a jugadores del filial i del juvenil, així com a treballadors de diferents àrees de l'entitat i diversos representants de futbolistes. En alguns casos, els dirigents de l'entitat han demanat als treballadors un exercici de comprensió per la situació que travessa el club. Però hi ha jugadores que encara no han cobrat la nòmina corresponent sense saber-ne el motiu.

No és un problema nou. La temporada passada algunes futbolistes del primer equip van estar mesos sense cobrar, fet que acaba provocant una fuga de jugadores del planter. A més del risc de denúncies, es podia arribar al cas de perdre la plaça a la Lliga.

Si tot va com ha d'anar, els diners arriben i el projecte es consolida, tots aquests problemes s'hauran acabat. Però n'hi ha un d'irreversible, que és la pèrdua d'identitat. El nou Llevant Les Planes jugarà a 25 quilòmetres de casa seva, fet que posarà punt final a un sentiment de pertinença de 25 anys que pesen en la memòria dels més fidels. Es va fer evident la setmana passada, després de la victòria contra el València. "No sé jo si valdrà la pena anar fins a Badalona", comentaven alguns aficionats conscients que el seu equip disputava el seu últim partit al Municipal Les Planes.

stats