BARÇA
Esports 03/08/2019

Un Gamper per cuidar Leo Messi

Griezmann tindrà el primer contacte amb la seva nova afició en el partit contra l’Arsenal

i
Toni Padilla
3 min
Lionel Messi durant la presentació de la plantilla del Barça abans del Gamper d’ara fa un any.

BarcelonaAra fa un any, Lionel Messi va estrenar-se com a capità del Barça amb un discurs abans del Trofeu Joan Gamper en què va deixar clar quin seria el gran objectiu de la temporada: recuperar la Lliga de Campions. Era un Barça on encara feien mal les cicatrius de la derrota de Roma. Un any després, les cicatrius que fan mal són les de Liverpool, i recuperar la Champions segueix a la llista de tasques pendents. El tercer projecte d’Ernesto Valverde es presentarà al Camp Nou en la 54a edició del Trofeu Joan Gamper contra l’Arsenal (20 h / Barça TV i TV3), partit en què, de nou, Messi serà un dels protagonistes.

L’argentí va arribar ahir mateix a Barcelona provinent d’Eivissa, on ha passat els últims dies de les vacances acompanyat per Luis Suárez, Jordi Alba, Cesc Fàbregas i el seu home de confiança, Pepe Costa, l’exjugador dels anys 80 que va fer-se amic seu quan era un dels treballadors de l’àrea de futbol del Barça. Messi va saber just abans de tornar a Barcelona la sanció definitiva rebuda per la Confederació Sud-americana de Futbol, la Conmebol. Una sanció de tres mesos sense poder jugar partits amb la seva selecció i una multa de 50.000 dòlars per les declaracions que va fer després del partit pel tercer i quart lloc, que va enfrontar l’Argentina amb Xile en l’última Copa Amèrica. El davanter del Barça va ser molt crític amb els arbitratges que va rebre la seva selecció durant el torneig, que es va disputar al Brasil. La selecció argentina va caure a les semifinals contra l’amfitriona i va guanyar la final de consolació, en què Messi va ser expulsat per una picabaralla amb Gary Medel. “No hem de formar part d’aquesta corrupció. La Copa Amèrica estava feta per al Brasil”, va dir Messi després de la competició, en relació amb els arbitratges i l’estament organitzador del torneig (la Conmebol). L’argentí, que ja estava suspès per l’expulsió i no podia jugar el primer partit de les eliminatòries prèvies al Mundial del Qatar, tampoc podrà disputar els quatre amistosos que la seva selecció tenia previstos per a les aturades de seleccions del setembre (Xile i Mèxic) i l’octubre (Brasil i Alemanya). De fet, la sanció no és greu des del punt de vista esportiu, ja que no s’haurà de perdre gaires partits oficials. Però la Conmebol s’ha mostrat dura contra els argentins, que van acusar-la de tenir-ho tot llest per veure el Brasil guanyant la Copa. De fet, Chiqui Tapia, el president de l’Associació de Futbol Argentí, ha sigut apartat del seu càrrec de vicepresident de la Conmebol. Messi podrà viatjar amb la seva selecció a l’aturada de seleccions del novembre, quan ja hauran passat els tres mesos de sanció.

Messi, que tot just va entrenar-se ahir a la tarda a la Ciutat Esportiva, liderarà el debut a l’estadi d’un Barça on les cares noves, en espera de l’arribada en les pròximes hores de Junior Firpo, són les de De Jong, Neto i Griezmann, a més de la d’un Moussa Wagué que s’incorpora a la dinàmica del primer equip després d’un any al filial. Si Messi rebrà l’estima d’una afició que estarà pendent d’escoltar el seu discurs com a capità, l’altre nom del dia serà el del francès Antoine Griezmann, que l’últim cop que va jugar al Camp Nou va ser escridassat per un estadi que no li perdonava que s’hagués quedat a l’Atlètic de Madrid quan semblava que ja ho tenia tot llest per ser blaugrana. El francès, però, va decidir canviar de color un any després, i el partit contra l’Arsenal serà el primer que jugui vestit de blaugrana a un Camp Nou on caldrà veure si tothom l’ha perdonat. Altres noms que poden ser protagonistes són el d’Ernesto Valverde, molt criticat a finals de l’anterior temporada, quan dins del club es va debatre sobre si havia de continuar, o el de Neymar, que malgrat ser jugador del PSG podria ser protagonista en forma de pancarta o càntic a les graderies.

L’Arsenal, amb Ceballos

En un partit on els dos tècnics poden fer els canvis que vulguin, el rival del Barça serà l’Arsenal d’Unai Emery, on juga el català Hèctor Bellerín. El club gunner viu un procés de canvi després de més de 20 anys sota les ordres d’Arsène Wenger. Emery viu la seva segona temporada amb el club del nord de Londres, que s’estrena en un trofeu Gamper que només ha sigut guanyat una vegada per un club anglès, el Manchester City, l’any 2009. L’ivorià Nicolas Pépé, l’últim fitxatge dels gunners, provinent del Lilla francès, podria debutar en un partit on també jugarà Dani Ceballos, l’home que aquesta temporada ha abandonat el Reial Madrid.

stats