PRIMERA DIVISIÓ

Així pretén el Girona convertir Montilivi en un estadi apte per a la Champions

L'entitat gironina manté converses amb l'Ajuntament per construir graderies d'obra al gol nord i preferent

3 min
L'estadi de Montilivi

GIRONASi el Girona de Míchel ha entrat, de ple, en una nova dimensió gràcies a la seva primera posició a la Lliga tot i quedar-se a un pas de plantar-se a les semifinals de la Copa del Rei, Montilivi també es prepara per fer un pas endavant. El club blanc-i-vermell estudia com transformar el seu estadi, amb la mirada posada especialment en la participació l'any vinent en competicions europees. Segons ha pogut saber l'ARA, el Girona i l'Ajuntament han iniciat les converses sobre quins han de ser els passos a seguir per fer-ho possible.

L'entitat gironina estudia invertir uns vint milions d'euros en diverses reformes a l'estadi. La més important, sens dubte, és la retirada de les graderies retràctils i provisionals existents al gol nord i a preferent, que serien substituïdes per graderies fixes d'obra nova. És un pla que fa temps que els propietaris del club tenen entre cella i cella, i amb la possible presència de l'equip de Míchel a Europa, és el moment idoni per executar-lo. Aquest diumenge visiten el Celta a Balaídos (14 hores, Movistar LaLiga).

De fet, la UEFA impedeix utilitzar graderies retràctils en les seves competicions, sigui la Lliga de Campions, l'Europa League o la Conference League. Això voldria dir que, si no es fa res, l'aforament de Montilivi, avui proper als 14.500 espectadors, es veuria considerablement minvat en el que seria tot un esdeveniment en la història d'un club que fins ara mai no ha jugat a Europa. Els de Míchel tenen onze punts de marge amb els llocs que donen accés a la Champions, vint amb l'Europa League i vint-i-un amb la Conference League. És qüestió de temps, si res no es torça.

Amb les obres, el Girona s'asseguraria mantenir una ocupació semblant a l'actual, malgrat que sí que mantindria la graderia supletòria del gol sud, que a Europa hauria de quedar buida. Així que hi hauria dos escenaris diferents la temporada vinent: un a la Lliga i a la Copa, on Montilivi podria estar del tot ple, i l'altra a Europa, on hi hauria un petit buit al gol sud.

De finals de maig a principis de setembre

Parlem de dates. Si finalment el club aconsegueix tancar les reformes, les obres començarien el 27 de maig, l'endemà del darrer partit del Girona a Montilivi aquesta temporada, qui sap si amb la Lliga a la butxaca. Segons els càlculs, la previsió és que s'acabin a principis de setembre, amb la qual cosa, com que el nou curs comença a l'agost, haurà de demanar jugar les dues o tres primeres jornades de Lliga com a visitant.

Fonts del club expliquen a l'ARA que hi ha moltes variables a estudiar abans de donar el vistiplau final, perquè existeixen alguns impediments que no permeten donar 100% per fet que les obres es faran, malgrat que aquesta sigui la ferma intenció. En primer lloc, perquè la inversió serà molt forta i cal tenir del tot clar els costos finals d'una transformació que és necessària. Però també per les condicions geològiques de l'estadi de Montilivi, un espai molt singular.

Des del club volen tenir la certesa absoluta que és viable condicionar la zona, perquè són conscients que si fan el pas construint unes graderies noves, seran definitives. Les peculiaritats de l'estadi provoquen que l'obra requereixi més temps del normal, un fet que pot portar complicacions per quadrar els calendaris.

El club gironí, que a la vegada també treballa per aixecar la seva futura Ciutat Esportiva a Vilablareix, ja ha anat advertint, mitjançant el seu president, Delfí Geli, de les seves intencions, en les darreres setmanes. "Mereixem un estadi millor perquè hi ha moltes necessitats. Volem un estadi de Primera i fa temps que hi dediquem molts recursos. Però s'han de fer obres i hi estem treballant". En els últims partits a Montilivi s'han exhaurit totes les entrades i ja no en queden per al duel de la setmana vinent contra la Reial Societat. La bogeria col·lectiva pel Girona cada dia va a més.

stats