FÓRMULA 1
Esports 29/11/2015

El GP d'Abu Dhabi de Fórmula 1, en 5 moments clau

Nico Rosberg ha guanyat la cursa i ell i Hamilton han donat a Mercedes el 12è doblet de l'any, una fita històrica

Nuria García
4 min
Nico Rosberg celebra el triomf en el GP d'Abu Dhabi / PAUL GILHAM / GETTY

BarcelonaNico Rosberg ha aconseguit aquest diumenge el sisè triomf de la temporada en el Gran Premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1. El pilot alemany ha pujat al podi acompanyat de Lewis Hamilton, i tots dos han donat a Mercedes el 12è doblet de l'any (de 19 curses). Kimi Räikkönen ha estat tercer i el seu company a Ferrari, Sebastian Vettel, quart. Fernando Alonso ha acabat la cursa en la 17a posició tot i ser sancionat per un incident en el primer revolt.

Aquests són els 5 moments clau de la cursa disputada aquest diumenge:

1. Rosberg-Hamilton: 12 doblets en una temporada

Rosberg i Hamilton, durant el GP d'Abu Dhabi / MARWAN NAAMANI / AFP

Nico Robserg i Lewis Hamilton han aconseguit aquest diumenge el 12è doblet de la temporada, fet que representa un nou rècord històric. I és que els mateixos pilots ja en van aconseguir l'any passat 11, superant els 10 que l'escuderia McLaren havia sumat l'any 1988. "Fantàstic, gràcies per aquest final de la temporada, ha estat genial", deia Rosberg, que ha aconseguit el sisè triomf de l'any. Rosberg ha dominat la cursa de principi a final i no ha donat opció a Hamilton, malgrat que el britànic, amb el títol al sac des de fa setmanes, ha intentat pispar-li el triomf amb un canvi d'estratègia a última hora. Rosberg, doncs, ha estat el segon pilot que ha aconseguit transformar la 'pole position' a Abu Dhabi en triomf, després que Sebastian Vettel l'any 2010 fos el primer i, fins aquest diumenge, l'únic que havia guanyat arrencant des de la primera posició de la graella.

2. Remuntada de Vettel

Sebastian Vettel, durant el GP d'Abu Dhabi / MARWAN NAAMANI / AFP

Sebastian Vettel no va tenir un dissabte plàcid. Un error de l'equip Ferrari el va fer no passar a la Q2 i, per tant, aquest diumenge ha arrencat des de la 15a posició de la graella. Però l'alemany no s'ha rendit i ha fet una gran remuntada: amb una estratègia diferent de la resta de pilots, Vettel ha remuntat fins a la quarta posició. No ha pogut lluitar pel podi amb Räikkönen, que ha estat tercer, però ha completat una cursa sense cap errada i ha tancat un primer any a Ferrari amb un tercer lloc a la general. "Ha estat un any fenomenal, han tornat els somriures i l'esperança al box i l'any vinent hem d'aconseguir que l'equip somrigui més", ha dit el pilot.

3. Errada de Bottas al 'pit lane'

Bottas ha estat sancionat per fer una sortida perillosa del 'pit-lane' / @F1

L'última cursa ha estat el resum perfecte de la temporada de l'escuderia Williams. Valtteri Bottas ha entrat a boxs per primer cop a canviar pneumàtics i, quan els seus mecànics li han dit que podia sortir, ha topat al mateix 'pit lane' amb Jenson Button, que tot just entrava al taller. L'aleró de Bottas ha quedat tocat després del xoc i el pilot finlandès ha perdut totes les opcions de fer una gran cursa amb una volta en què ha perdut molt de temps. Bottas ha hagut de tornar a entrar a boxs a canviar els bigotis del seu Williams i, a més, per la maniobra de sortida amb Button, ha estat sancionat amb cinc segons.

4. S'acaba el calvari d'Alonso

Fernando Alonso ha xocat amb Maldonado / @F1

Fernando Alonso ha aconseguit acabar l'última cursa de la temporada. L'asturià ha estat 17è tot i haver estat sancionat en la primera volta. I és que, en el primer revolt, Alonso ha rebut un cop de Nasr i, de retruc, l'asturià ha impactat contra el cotxe de Maldonado. Alonso ha pogut seguir, però ha estat sancionat pels comissaris de la cursa amb un 'drive through' de cinc segons. El pilot ha criticat durament l'organització quan ha baixat del cotxe i els periodistes li han preguntat per la sanció que ha rebut: "Aquí les graderies estaven mig buides, com a molts circuits. Després ens preguntem què passa. Hi ha campionats que ens estan avançant per la dreta, com el WEC, el Mundial de resistència o el de MotoGP", ha etzibat l'asturià.

5. L'última cursa de F-1 en obert

L'equip de transmissions de la F-1 de TV3 / CCMA

La d'aquest diumenge des d'Abu Dhabi ha estat l'última cursa que s'ha pogut veure en obert a l'estat espanyol. A partir de la temporada vinent, els drets del Mundial de F-1 els té en exclusiva Movistar TV, plataforma de pagament. Així, TV3 s'ha acomiadat de les transmissions de la categoria reina de l'automobilisme després de 19 temporades. "És el final d'una etapa, de 19 anys de Fórmula 1 a TV3. Ha estat un camí llarg, un recorregut emocionant, una cursa de fons", ha dit per acomiadar la transmissió Santi Faro. "TV3 ja estava a la F-1 abans que hi hagués un pilot català o espanyol", ha volgut recordar. Faro ha iniciat un llarg llistat de persones a les quals ha volgut agrair la feina feta durant aquests anys, entre elles Francesc Rosés, que ja estava a les transmissions quan la televisió catalana va començar. "Som l'única televisió d'un petit país sense estat que té representació a la F-1, i ens hem fet respectar", ha apuntat Faro. El periodista ha dit que tot ha estat possible "gràcies a l'audiència" i ha acabat amb una reflexió: "No deixem de fer F-1 perquè no ens interessi. El mercat dels drets esportius és convuls en aquests últims temps. Els grans operadors han tancat un nou contracte i no es podrà veure a l'estat espanyol F-1 en obert. El mercat va cap aquí, tot i que jo crec que no és la direcció correcta".

stats