FÓRMULA 1
Esports 22/08/2015

Hamilton s'adjudica la 'pole position' del Gran Premi de Bèlgica, la sisena consecutiva

La cursa ha estat marcada per les sancions per canvis de peces en els monoplaces: 55 posicions menys a la graella per a Alonso, 50 per a Button, 10 per a Verstappen i 5 per a Grosjean

Nuria García
1 min
Lewis Hamilton ha aconseguit la 'pole' del GP de Bèlgica de F-1 / YVES HERMAN / REUTERS

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit aquest diumenge la 'pole position' del Gran Premi de Bèlgica que es disputa aquest diumenge (14 hores, TV3) al circuit de Spa-Francorchamps. El pilot britànic ha aconseguit una gran volta en l'últim intent, i això, sumat al fet que el seu company Nico Rosberg no ha estat del tot encertat en la seva darrera volta, li ha donat el primer lloc (1:47.197). Rosberg, que arrencarà segon, s'ha quedat a gairebé mig segon del seu company.

Aquesta és la sisena 'pole' consecutiva per a Hamilton aquesta temporada (la desena de l'any), cosa que no es veia a la Fórmula 1 des de feia 14 anys. L'últim pilot que ho va aconseguir va ser Michael Schumacher, amb set 'poles' consecutives entre el Gran Premi d'Itàlia del 2000 i el GP del Brasil del 2001.

Valtteri Bottas ha acabat tercer, a un segon llarg de Hamilton, mentre que la quarta posició ha estat per a Romain Grosjean amb el Lotus, tot i que arrencarà novè a causa d'una sanció.

Moltes sancions

El Gran Premi de Bèlgica ha estat marcat per les sancions per haver canviat peces dels monoplaces. Així, Fernando Alonso perdrà 55 posicions a la graella (i, per tant, arrencarà últim) per haver canviat el motor. El seu company a McLaren, Jenson Button, perdrà 50 posicions pel mateix motiu. Max Verstappen en perdrà 10 per haver canviat també el motor i Romain Grosjean en perdrà 5 per haver substituït la caixa de canvis.

Graella de sortida GP de Bèlgica

  1. Lewis Hamilton
  2. Nico Rosberg
  3. Valtteri Bottas
  4. Sergio Pérez
  5. Daniel Ricciardo
  6. Felipe Massa
  7. Pastor Maldonado
  8. Sebastian Vettel
  9. Romain Grosjean (*)
  10. Carlos Sainz
  11. Nico Hülkenberg
  12. Daniïl Kviat
  13. Marcus Ericsson
  14. Kimi Räikkönen
  15. Felipe Nasr
  16. Will Stevens
  17. Roberto Merhi
  18. Max Verstappen (*)
  19. Jenson Button (*)
  20. Fernando Alonso (*)

(*) sancionats

stats