Koeman homenatja el pla de remuntades de Luis Enrique: els apunts en calent del Sevilla-Barça

L'entrenador innova amb el dibuix per guanyar el primer partit contra un gran rival a la Lliga

2 min
Koeman protesta una acció durant el Sevilla-Barça.

BarcelonaEl sacrifici de Griezmann. El Barça s'ha imposat per fi contra un rival de primer nivell a la Lliga. El Sevilla venia d'una ratxa brutal i no ha tingut cap ocasió clara davant els blaugranes, que han dominat totes les facetes. Koeman ha sorprès amb un canvi de sistema (3-5-2) per promoure les bandes, minimitzar les contres i aigualir els plans d'un estrateg com Lopetegui. El tècnic neerlandès ha sacrificat Griezmann, suplent per segon partit consecutiu, i ha homenatjat Luis Enrique, que fa quatre anys va aconseguir la històrica remuntada contra el PSG amb tres centrals. ¿Algú dubta de com intentarà aixecar el 2-0 del Sevilla a la Copa dimecres al Camp Nou?

El Mosquit imprevisible. Deu partits, deu, feia que Dembélé no marcava un gol amb el Barça. A la Lliga, des del novembre. Massa temps per a un futbolista que ha de fer mèrits per renovar i fer carrera al Camp Nou amb categoria d'estrella. En tot cas, el francès ha aprofitat un caramel a l'espai de Messi per començar a decidir el primer assalt en cinc dies (i dues competicions) amb el Sevilla gràcies a una definició poc ortodoxa, alhora que efectiva, per superar Bono. A aquestes altures ja se sap que demanar ortodòxia al Mosquit és perdre el temps. Amb tot, el seu talent i desequilibri són irrefutables.

Un contratemps majúscul. El Sevilla de Lopetegui exigeix màxima intensitat en tots els duels. I Pedri, tot i tenir només 18 anys, no arronsa la cama quan li toca posar-la. En una pugna al mig del camp a la segona part, el canari s'ha fet mal i ha demanat el canvi. Problemes per al Barça: l'ex del Las Palmas és el migcampista amb més partits aquesta temporada. Dimecres no disputarà el compromís de Copa per una afectació muscular a la part baixa de la cama. Que no sigui res important. Mentrestant, Araujo ha tornat a jugar al Pizjuán, però ha durat poc per molèsties al mateix turmell que es va lesionar al camp del Betis. Que faci net.

Els àrbitres són subjectius. Mig Sevilla i Lopetegui han embogit, amb 0-1 al marcador, quan Messi ha impedit un progrés de Koundé al mig del camp. Com que l'argentí ja tenia una groga, han protestat perquè Hernández Hernández castigués la infracció amb una segona amonestació i la consegüent expulsió. Siguem francs: si el col·legiat canari hagués interpretat el reglament fil per randa, hauria privat el Barça del seu millor home durant tota la segona part. Messi porta tota una carrera facilitant la feina dels àrbitres. Per això després li perdonen relliscades puntuals com aquesta.

stats