Esports 25/08/2019

La selecció espanyola es penja el bronze als Europeus femenins d'hoquei herba

Feia 12 anys que Espanya no aconseguia pujar al podi

La selecció espanyola es penja el bronze als europeus femenins d'hoquei sobre herba

BarcelonaLa selecció espanyola femenina d'hoquei herba ha aconseguit penjar-se la medalla de bronze als Europeus d'Anvers, després de derrotar la selecció anglesa per 3-2 als penals 'shoot-out'. El partit havia acabat amb empat a un gol.

Al descans, Espanya havia perdonat un penal i anava perdent, però al tercer quart la jugadora de l'Egara Maria Tost ha empatat. El partit ha acabat decidint-se als penals, on, malgrat un error de Gigi Oliva, Espanya s'ha imposat amb dues aturades de les porteres María Ruiz i Melanie García. Ruiz ha comès un penal en un 'shoot-out' –un penal que es xuta amb una cursa des del mig del camp–, quan en intentar aturar la pilota ha fet falta i ha provocat un penal. La seva companya Melanie García, però, l'ha aturat. Les angleses han reclamat falta de la portera del Club de Campo en aquest últim penal, però el VAR ha certificat que era una aturada legal.

Aquesta és la tercera medalla de la selecció femenina després de les plates del 1995 i el 2003, aquesta segona a Barcelona. La selecció masculina va penjar-se la plata dissabte, després de perdre la final contra Bèlgica.