MOTOCICLISME
Esports 18/05/2014

Jack Miller suma a Le Mans el tercer triomf de la temporada de Moto3

En un final de cursa boig, l'australià s'ha imposat per davant d'Álex Rins i d'Isaac Viñales, que ha aconseguit el seu primer podi al Mundial

Nuria García
2 min

BarcelonaJack Miller ha aconseguit al circuit de Le Mans aquest diumenge el tercer triomf de la temporada de Moto3 després dels de Qatar i Austin. L'australià s'ha imposat en un final de cursa boig, ja que fins a set pilots han arribat a l'última volta amb opcions de lluitar pel podi. Al final, al costat de Miller han pujat al podi Álex Rins i Isaac Viñales, que ha aconseguit el seu primer podi al Mundial.

Efrén Vázquez, que sortia des de la 'pole', ha estat un dels pilots que ha lluitat pel triomf, juntament amb Álex Rins. De fet, entre els tres –Miller, Vázquez i Rins– s'han anat alternant en el lideratge de la cursa i hi ha hagut moments en què el català semblava que s'imposaria amb facilitat després d'aconseguir un avantatge de més d'un segon respecte al grup perseguidor.

Però Efrén Vázquez, que havia aconseguit la primera 'pole' de la seva carrera, tenia ganes d'estrenar-se també al capdamunt del podi i en cap moment ha llançat la tovallola. Així, primer, en una lluita, ha tocat la part posterior de la moto d'Àlex Márquez quan lluitava per les posicions de podi: el basc ha caigut fins a la 9a posició i el català, fins a la 4a. Ha estat aquest el moment en què Rins, que llavors liderava la cursa, ha obert un forat de més d'un segon respecte al grup perseguidor.

Però Efrén ha seguit pressionant i després de remuntar, s'ha situat primer quan ha avançat Rins en una frenada a tres voltes per al final. Amb un grup de gairebé set pilots lluitant pel podi, Miller, que llavors era tercer, ha aconseguit situar-se primer i, quan ha vist que Vázquez el podia avançar, ha defensat la seva posició per creuar la línia de meta en la primera posició –el basc llavors ha perdut totes les opcions de podi–, seguit d'Álex Rins i d'Isaac Viñales.

Bagnaia ha acabat quart, seguit d'Àlex Márquez i d'Efrén Vázquez, que finalment ha estat sisè.

stats