Fórmula 1
Esports 01/03/2013

Jenson Button pren el comandament a Montmeló

El britànic, que ha aconseguit el seu millor registre amb gomes mitges de sec, ha estat el més ràpid en els tres sectors del circuit

Efe
2 min
Jenson Button

MontmelóJenson Button (McLaren) ha estat el més ràpid en la matinal de la segona jornada d'entrenaments al Circuit de Catalunya, en marcar un temps d'1:25.936, a la part final de la sessió, quan la pista ja s'havia assecat. El britànic, que ha aconseguit el seu millor registre amb gomes mitges de sec, com la resta dels pilots, ha estat el més ràpid en els tres sectors del circuit i l'únic capaç de baixar d'1:26.

El segon millor temps (1:26.152) ha estat per a l'alemany Adrian Sutil, que aquest dijous va ser confirmat oficialment per Force India com la parella de l'escocès Paul di Resta per a aquesta temporada, en detriment del francès Jules Bianchi.

Quatre pilots -els alemanys Nico Hülkemberg (Sauber) i Nico Rosberg (Mercedes), el francès Roamin Grosjean (Lotus) i l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari)- han rodat en 1:27. Precisament Alonso i Grosjean són els que més han treballat aquest matí (52 voltes), mentre que el vigent campió mundial, l'alemany Sebastian Vettel, ha estat el que menys estona ha estat en pista.

Vettel ha dedicat la matinal a fer proves aerodinàmiques en el RB9, i ha estat incapaç de baixar d'1:31 en els 26 girs que ha donat al circuit.

El matí s'ha despertat plujós a Montmeló però, a diferència de dijous, l'aigua només ha caigut a l'inici de la jornada, pel que l'asfalt s'ha anat assecant a mesura que ha avançat el matí. Durant l'última hora de la sessió, ja han desaparegut les gomes de mullat i tots els pilots han començat a rebaixar els seus cronos a cada gir. La matinal ha finalitzat deu minuts abans del que estava programat. La culpa l'ha tingut l'última bandera vermella del matí, causada per Grosjean, que s'ha quedat parat amb l'E21 a la sortida d'una corba.

stats