Esports 10/01/2022

L'Elx bufa les espelmes a Cornellà-El Prat (1-2)

Dues greus errades condemnen l'Espanyol, que suma la segona derrota com a local

Pere Milla ha marcat els dos gols de l'Elx al camp de l'Espanyol

L’Espanyol segueix entestat a complicar-se la vida contra els rivals més modestos. Després de jugar amb foc contra el Llevant i de perdre a Vigo, els blanc-i-blaus van convertir la visita de l’Elx, una magnífica oportunitat per aproximar-se a les posicions europees, en un autèntic malson (1-2). El conjunt de Vicente Moreno va sumar la segona derrota com a local contra un rival que va castigar dues errades defensives greus per sortir del descens. L’Espanyol, amb menys urgències, no va poder contra un entrenador, Francisco Rodríguez, que li té la mida presa a l’RCDE Stadium: a les victòries amb l’Almeria i el Girona i l’empat amb l’Osca hi va afegir ahir un triomf amb l’Elx.

Les baixes d’última hora dels dos porters titulars, Diego López i Kiko Casilla, van propiciar un enfrontament amb intrahistòria. Deu anys i un dia després de debutar a Cornellà-El Prat en el que va ser el seu únic partit amb el primer equip de l’Espanyol, Edgar Badia va tornar a trepitjar un camp on somiava fer carrera. Les seves condicions físiques el van privar de la trajectòria com a espanyolista que ara anhela Joan García. El porter del filial, en qui el club té dipositades moltes esperances, no va tenir la seva millor nit en el seu debut a Primera.

L’Elx només va tardar sis minuts a aprofitar una doble badada de Pedrosa i Aleix Vidal per avançar-se en el marcador. Milla, tot sol, va culminar una centrada de Morente al segon pal. Deu minuts després, Joan García no va calcular gens bé una sortida i Milla, sense cap tipus d’oposició, va doblar l’avantatge amb una rematada de cap. Una errada de novell que ben segur que l’ajudarà a créixer. A l’atrevit i espigat porter de Sallent no li falten condicions, però encara necessita experiència a l’elit per aprendre a llegir el joc i a interpretar jugades d’aquest tipus. Equivocar-se forma part del procés.

El cert, però, és que l’Espanyol va pagar molt cars els dos regals que li va fer a l’Elx el dia del 99è aniversari. Els de Francisco Rodríguez havien sortit amb les idees clares i els ullals esmolats a Cornellà-El Prat, on només els valia la victòria per tancar la jornada fora del descens. Els de Vicente Moreno, a remolc, van tardar força a reaccionar perquè durant gairebé tot el primer temps van pecar de precipitació en cadascun dels seus atacs.

De Tomás dona vida

L’Espanyol només va trobar lucidesa just abans del descans, quan Keidi Bare va inventar-se una jugada que hauria pogut firmar el mateix Romário, una cua de vaca amb sotana inclosa que li va servir per provocar un penal. De Tomás no va fallar des dels onze metres i va donar vida als blanc-i-blaus l'última acció del primer temps.

L’Espanyol va intentar aprofitar la inèrcia del gol a l’inici de la represa, on va posar una marxa més i, durant uns moments, va semblar que havia trobat la clau per desencallar el partit. Però el cert és que l’empenta li va durar ben poc a l’equip espanyolista. L’Elx no va tardar a refredar els ànims dels de Vicente Moreno, que van tornar als nervis, les presses i la precipitació. Si a la primera part els espanyolistes van trobar a faltar l’experiència de Diego López sota pals, a la segona qui van enyorar més va ser Darder. Sense el seu timó, l’Espanyol no va trobar el rumb per inquietar un Elx que va viure massa tranquil, també en un segon temps en què només va patir en alguns xuts de falta de RdT que no van superar la tanca. Quan calia un domini ferm, l’Espanyol va tornar a ser un equip massa pla, mancat d’idees i incapaç de dominar un rival com l’Elx. No hi va haver encert ni sobre la gespa ni a la banqueta, en la primera nit que el feu espanyolista acollia aquest 2022.