RCD Espanyol
Esports 30/11/2021

L’Espanyol puja al tren de la Copa a La Estación

Els blanc-i-blaus visiten el Solares, equip càntabre de la sisena divisió

2 min
El SD Solares, líder de la Preferent de Cantàbria, rebrà l'Espanyol a La Estación

L’Espanyol començarà aquest dimecres (19 h, DAZN) la seva 94a participació a la Copa del Rei. Ho farà a La Estación, el modest estadi del SD Solares, ubicat als peus del pont d’una autopista que passa entre el camp i l’estació de tren de la línia Santander-Liérganes. Aquest club del petit municipi càntabre de Medio Cudeyo es vestirà de gala per a l’ocasió i ampliarà el seu aforament de les 480 localitats habituals a les 1.600. No haurà de jugar en un altre estadi perquè un equip veí, el Cayón, li ha cedit el seu nou sistema d’il·luminació abans d’instal·lar-lo al seu camp. El Solares lidera amb autoritat la Preferent de Cantàbria, l’equivalent a la sisena divisió del futbol espanyol. 

Serà una cita molt especial per a aquest club, que en la seva primera participació en una Copa del Rei s’enfrontarà a un Primera després d’haver eliminat el Nalón a la ronda prèvia. Els jugadors del primer equip són els tècnics dels equips de les categories inferiors, que no es perdran la cita. Una tarda per somiar per a un Solares que intenta recuperar-se després d’un any tràgic en què, pandèmia a banda, ha viscut la mort d’un jugador del planter i ha baixat de la Tercera Divisió, categoria que ocupava des del 2017. 

Vicente Moreno donarà minuts als menys habituals amb el record encara vigent del tràngol que va passar en l’estrena en Copa del curs passat: els blanc-i-blaus van necessitar un gol de Puado a la pròrroga per desfer-se del Llagostera (actual UE Costa Brava). 

Tres catalans més

Aquest dimecres també serà el torn d’uns altres tres clubs catalans. El Cornellà visitarà el Talavera (20.15 h, Footters) amb l’objectiu de reviure nits de glòria com les que va protagonitzar el curs passat, en què va eliminar l’Atlètic i va posar contra les cordes el Barça. El conjunt de Raúl Casañ vol fer servir la Copa per capgirar la dinàmica que viu a la Lliga, on està només un punt per sobre de la zona de descens. 

Tres punts més que el Cornellà a la Primera RFEF suma un Nàstic de Tarragona que jugarà poc després al camp del Linares (20.30 h, Footters). Els tarragonins també busquen un punt d’inflexió després de no haver guanyat cap de les últimes cinc jornades de Lliga. A la mateixa hora (20.30 h, Footters), l’Europa rebrà l’Amorebieta al Nou Sardenya. Els escapulats són l’únic conjunt català que jugarà com a local en aquesta ronda. Tant barcelonins com bascos estan en posicions de descens a les seves respectives categories, Segona RFEF i Segona Divisió. 

stats