Esports 19/07/2012

Els mateixos esportistes es burlen de l'equipació per als Jocs

Les peces de roba que portaran els esportistes espanyols als Jocs Olímpics de Londres han aixecat polseguera. Esportistes i aficionats han criticat el disseny de la marca russa Bosco.

D.r. Jover / M. Molina
1 min
Els esportistes s'han queixat molt del xandall, però sobretot del polo, amb el qual no s'identifiquen. Les mudes per a dona de cara a la inauguració tampoc han acabat d'agradar.

BARCELONA.Alejandro Blanco, pre-sident del Comitè Olímpic Espanyol, ha volgut fugir de la polèmica de la roba que portarà Espanya als Jocs Olímpics. El disseny de la marca russa Bosco Sports ha estat criticada i objecte de burla pels mateixos esportistes. Fins i tot a la xarxa, amb l'etiqueta a Twitter: #UsosChandal-Olimpico.

"La roba és gratuïta, no ens ha costat res; és més, ens paguen una quantitat important de diners amb un patrocini; aquestes quantitats van després a l'oficina d'atenció de l'esportista i a programes d'educació", va dir Blanco, que va afegir que Bosco "inverteix uns vuit milions d'euros en aquest país".

A la Vila Olímpica

Un dels llocs en què els 282 esportites espanyols seleccionats pels Jocs Olímpics hauran de dur la roba controvertida de la marca Bosco és a la Vila Olímpica. En aquest espai, així com a la inauguració i cloenda, els esportistes espanyols no podran evitar els somriures d'altres esportistes. Per sort, però, només serà en aquests dos espais.

En el moment d'entrenar-se i competir, cada disciplina té un contracte diferent amb marques esportives i no hauran de dur la roba del Comitè Olímpic Espanyol. Per exemple, els atletes que participin en atletisme utilitzaran la marca Joma, mentre que en bàsquet l'equip dels Gasol i companyia utilitzarà la marca xinesa Li-Ning, tot i que recentment va entrar en fallida.

Però no tothom en té tan mala opinió: "Vaig a jugar uns Jocs Olímpics i aquesta és la roba que hi ha; ni m'ha d'agradar ni m'ha de deixar d'agradar: és el que hi ha; ens la regalen, que ja és prou", etziba Albert Rocas, que disputa la seva segona olimpíada.

stats