MOTOGP
Esports 27/10/2019

Marc Márquez suma a Austràlia l'onzè triomf de la temporada

Maverick Viñales lluita fins al final però cau en l'última volta quan intentava superar el cerverí

Nuria García
2 min
Marc Márquez, perseguit per Maverick Viñales a Phillip Island

BarcelonaMarc Márquez ha guanyat el Gran Premi d'Austràlia de MotoGP. El pilot de Cervera ha sumat l'onzè triomf de la temporada després de lluitar amb un gran Maverick Viñales. El pilot de Yamaha, el favorit per aconseguit el triomf al traçat australià, ha lluitat amb Márquez fins al final, però en l'última volta ha caigut quan era segon. Márquez, amb la victòria d'aquest diumenge, aconsegueix ser el pilot d'Honda amb més victòries de la història de la marca a la categoria reina, amb 55, superant Mick Doohan.

A més, gairebé tot sol, el de Cervera està a punt de donar el títol de campió per equips al Repsol Honda Team. Sense l'ajuda de Jorge Lorenzo (que aquest diumenge ha tornat a quedar-se sense sumar i ha acabat a un minut del seu company), Márquez ha situat el seu equip a un punt del Ducati Team, que tan sols ha sumat els de Dovizioso (ha acabat setè i s'ha proclamat subcampió del món).

La cursa ha començat amb Valentino Rossi dominant, seguit de Crutchlow i Iannone. Maverick Viñales, que sortia des de la pole, no ha fet una bona sortida i ha baixat fins a la sisena posició, tot i que ha remuntat ràpidament. Quartararo, que tenia opcions de lluitar per la victòria, ha caigut després que Petrucci perdés el control de la seva Ducati i el fes rodolar per terra en el segon revolt del traçat australià.

Quan faltaven 18 voltes per al final, Viñales ja era líder, després de superar Crutchlow. I quan Márquez ho ha vist (era tercer), ha decidit passar a l'atac i ha superat el britànic amb una maniobra al límit i arriscada. Una volta més tard, el de Roses i el de Cervera ja lluitaven al capdavant, amb Viñales avançat i Márquez estudiant-lo a poca distància. Pel darrere, Crutchlow rodava sol perseguit per un gran grup on hi havia Dovizioso, Miller, Bagnaia, Rossi, Rins, Iannone i Mir.

El pilot de Repsol Honda ha avisat i ha avançat Viñales un sol cop, sense arriscar-se, després d'haver-lo estudiat durant moltes voltes. Márquez ha superat el de Yamaha per acceleració en el penúltim pas per la línia de meta i, per evitar que Viñales s'hi tornés, ha tancat a la perfecció en el primer revolt. Maverick no ha tirat la tovallola i ha preparat l'avançament en el revolt 10 de l'última volta, però ha caigut al començament de la baixada.

Així, Crutclow ha aconseguit un doblet per a Honda, seguit d'un sorprenent Jack Miller, que ha pujat al podi al Gran Premi de casa seva.

stats