MOTOGP
Esports 12/10/2014

Marc Márquez, quatre Mundials en cinc temporades

Des que el 2010 va guanyar a la categoria de 125 cc, només ha 'fallat' un any, el 2011 a Moto2, i perquè va lesionar-se a dues curses per al final

Ara
2 min

BarcelonaMarc Márquez, el pilot que s'ha entestat a batre tots els rècords de la història del motociclisme, ha aconseguit aquest diumenge a Motegi el seu quart Mundial en només cinc temporades. Des que el 2010 va alçar-se amb el títol a la categoria petita (aleshores encara era 125 cc), tan sols ha 'fallat' un any, el 2011, i perquè es va lesionar a dues curses per acabar el campionat.

El jove pilot de Cervera va imposar la seva llei el 2010 guanyant en el seu tercer any al Mundial. Corrent a 125 cc, ja havia sorprès tothom sumant un podi (a la Gran Bretanya) l'any del seu debut, el 2008. Però aquell 2010 aconseguiria la primera victòria a Itàlia i acabaria la temporada com a millor pilot de la categoria, amb un total de 10 triomfs.

L'any 2011 seria l'únic que 'fallaria'. Va fer el salt a Moto2 i, després de tres caigudes consecutives, va agafar el ritme a la categoria guanyant a França i quedant segon a Catalunya. Es retiraria a la Gran Bretanya però llavors encadenaria una ratxa espectacular que el va dur a sumar sis victòries, dues segones posicions i un tercer lloc.

A falta de dues proves estava a punt de superar l'alemany Stefan Bradl, però una caiguda durant els entrenaments a Malàisia (va afectar-li la visió a un ull) el va deixar sense competir en aquella prova i en la següent, a València. El títol se l'enduria Bradl.

El curs següent, el 2012, Márquez es prendria la revenja. En aquest cas, el seu rival seria Pol Espargaró, amb qui lluitaria cos a cos a la pista i protagonitzaria accions espectaculars i incidents polèmics, com el toc a Montmeló que va acabar amb el de Granollers per terra i Márquez al podi. La batalla final, al Mundial, seria per al de Cervera, que sumaria el seu segon títol (un a la categoria petita i un a la mitjana) abans de fer el salt a la categoria reina.

Ja el 2013, el cognom Márquez continuaria ressonant amb força. El 'rookie' de MotoGP acabaria passant la mà per la cara a la resta de pilots: a la primera cursa faria un podi, a la segona ja guanyaria, i només quedaria sense puntuar a Itàlia, on va caure, i a Austràlia, on va ser desqualificat per un error d'estratègia de l'equip.

Aquest 2014 les diferències encara han estat més exagerades, i així ha guanyat les 10 primeres curses de forma consecutiva. El títol ja podria estar sentenciat abans de viatjar al Japó si no fos per una doble caiguda en les dues últimes proves (San Marino i Motorland). A la prova japonesa, però, no ha fallat.

stats