MOTOGP
Esports 18/10/2013

Márquez, sobre la caiguda: "L'error ha estat meu, he hagut de sacrificar l'entrenament"

El de Cervera té clar que errades com la que ha comès durant els lliures són les que ha d'evitar el diumenge a la cursa

Efe
2 min

Phillip IslandEl català Marc Márquez, segon millor temps en la primera jornada d'entrenaments a Phillip Island i protagonista d'una caiguda en la segona tanda, ha reconegut que havia caigut per una errada seva.

"L'error ha estat meu en caure, perquè he hagut de sacrificar tot l'entrenament amb una geometria de la moto que no era bona", ha assegurat el de Cervera.

"Al matí m'he trobat molt còmode, de fet, el ritme era molt bo, i a la tarda he sortit amb el mateix, ja que teníem pensat provar alguna cosa, però s'havia d'anar més ràpid per veure els problemes que teníem. En l'altra moto teníem preparada una geometria diferent per intentar provar un canvi i així veure quina direcció havíem de prendre", ha explicat Márquez.

"Quan he caigut he provat la segona moto amb aquest canvi, però no anava bé i no hem tingut temps de modificar res, així que l'error ha estat meu, perquè he hagut de sacrificar tot l'entrenament amb aquesta geometria", ha lamentat el pilot.

Pel que fa a la caiguda, ha comentat que ell ha sortit com al matí i que es trobava molt còmode. "Aquest revolt és un dels meus revolts preferits, he obert gas al mateix lloc, ho he fet tot igual, però no sé per què, la derrapada ha estat força agressiva, cosa que amb aquestes motos no és gaire normal, però al final ja sabem que allà no podem obrir més gas", ha relatat.

"He mirat la telemetria i potser sí que anava una mica més inclinat, però estem parlant d'un grau o dos, no gaire, però el gas anava més o menys igual, així que potser ha estat una mica... no ho sé, no ho sé, si he de dir per què he caigut, la veritat és que no ho sé, però sí que anava una mica més inclinat, i això és segurament el que m'ha fet caure", ha reconegut Márquez.

"Esclar que això és l'últim que ha de passar el diumenge, el que hem d'evitar, però al final aquí es va al límit i sempre val més cometre els errors divendres o dissabte que no diumenge", ha manifestat.

En un determinat moment, se li ha preguntat per les declaracions de Paolo Simoncelli, el pare de Marco Simoncelli, sobre les quals el pilot català ha comentat: "El Marco era un pilot que hi posava moltes ganes i molta il·lusió, s'atrevia, doncs, com diu ell, era un pilot que sempre intentava anar al límit i sí, que jo en aquest aspecte m'assemblo bastant a ell, tampoc cal negar-ho, però hi ha molts pilots al mundial, els que volen guanyar, els que volen estar al davant, tots empenyen al cent per cent".

stats