BARÇA
Esports 21/01/2016

Mascherano demana substituir la pena de presó d'un any per una multa de 21.600 euros

L'argentí ha declarat aquest matí a l'Audiència Provincial en un judici de tot just 14 minuts

Albert Llimós
2 min
Mascherano, declarant

BarcelonaEl jugador del Barça Javier Mascherano ha declarat aquest matí en el judici de conformitat a l'Audiència Provincial de Barcelona per solucionar els seus problemes d'hisenda, on ha acudit per dos delictes de frau fiscal. En el judici, de tot just 14 minuts, la defensa de l'argentí ha demanat que se substitueixi la pena d'un any de presó que va assumir en el seu dia el jugador per una multa de 21.600 euros. La fiscalia de l'estat hi ha estat d'acord, mentre que l'advocacia de l'estat no s'ha posicionat ni a favor ni en contra. La resolució ara serà del tribunal, que resoldrà aviat aquesta qüestió. Mascherano ha declarat, contestant amb monosíl·labs a les preguntes.

L'advocat del futbolista, David Aineto, ha assegurat a la sortida de l'Audiència Nacional que "Mascherano no és un delinqüent", i que amb la substitució de la pena per la multa es vol tancar un cas que s'allargaria massa. "Va tenir un assessorament equivocat i ho ha assumit, és un senyor", ha afegit. La quota de 21.600 euros es calcula pel doble de dies de la pena (365 dies de l'any x 2) i els 30 euros, en funció de la renda.

Posteriorment, a través de les xarxes socials, el defensa blaugrana ha fet públic un comunicat per explicar la situació. "Vaig contractar un prestigiós estudi fiscal espanyol", detalla l'argentí, en referència a la seva arribada al Barça l'any 2010. "Em van recomanar determinades estructures, totes dins del marc legal, notificant-me sempre que eren procediments habituals, transparents i acceptats per la llei", ha dit. L'any 2014, quan es va destapar el cas, va canviar d'assessors i li van proposar pagar els impostos reclamats per Hisenda. El jugador defensa la seva persona, tot i assumir la pena: "Sóc un esportista professional, no tinc grans coneixements de qüestions impositives ni legals. Per tant, he de buscar el suport de gent que treballa amb aquests temes tècnics i, per a mi, complexes". Mascherano s'ha qualificat com una persona "honesta i responsable", i no descarta emprendre accions legals contra les persones que el van assessorar malament.

Javier Mascherano camina pel Passeig de Sant Joan, direcció Audiència Provincial / ARA

L’argentí va admetre haver defraudat 1,5 milions a Hisenda els anys 2011 i 2012, i va pactar una multa de 816.000 euros i una pena d’un any de presó inicialment. Ara, l'estratègia de la defensa és substituir aquesta pena per una nova multa econòmica. El defensa blaugrana ja va pagar el setembre del 2015 els 1,5 milions defraudats, 587.822 euros referents a l'exercici 2011 i 968.907 del 2012, i els interessos pertinents, una xifra que gira entorn els 200.000 euros.

stats