BARÇA
Esports 03/07/2020

Messi, cada vegada més lluny de Bartomeu

El davanter medita abandonar el Barça quan acabi el seu contracte

3 min
Leo Messi a l’últim partit contra l’Atlètic de Madrid,
 En què va marcar el seu gol número 700 com a professional.

BarcelonaArribats a l’equador de l’any 2020, al Barça els treballadors del club s’han convertit en bombers apagant focs. L’últim, la decisió de Lionel Messi d’aturar les negociacions per ampliar el seu contracte, que s’acaba el juny del 2021. Ara fa unes setmanes la directiva va obrir converses amb el pare del jugador, Jorge, per allargar el vincle legal amb un contracte amb la fórmula 1+1. És a dir, un any més amb la possibilitat d’afegir-ne un altre sense haver de fer un nou contracte. Però Messi, que amb el pas dels anys ha après a utilitzar els seus silencis i les seves accions per enviar missatges, ho ha aturat. Al Barça no tenen constància d’aquesta informació publicada per la Cadena SER. De fet, donen per fet que els Messi continuaran negociant perquè no se’n vagi del club on va arribar el 2000. Però, vint anys després, el capità no descarta la possibilitat de deixar el Barça el 2021. Al club admeten que podria ser una maniobra per exercir pressió, per crear un projecte guanyador la temporada vinent. Messi sent que els últims cinc anys s’han escapat massa oportunitats de guanyar la Champions, en part per errades de planificació esportiva.

L’ARA ha pogut confirmar que l’argentí s’ha sentit disgustat perquè té la sensació que és assenyalat quan la pilota no entra. Poc després de celebrar els 33 anys i marcar el seu gol número 700 com a professional, Messi “està cansat de ser l’ase dels cops”, segons el seu entorn. L’argentí coneix prou bé com funciona el club i ja s’ensuma que el seu nom apareixerà al centre d’algunes crítiques si la Lliga la guanya el Madrid: que si mana massa, que si no passa la pilota a Griezmann... Un nou episodi dins la seva guerra freda amb la directiva. Una guerra en què els protagonistes de vegades utilitzen els mitjans de comunicació quan toca, de vegades les xarxes socials i, de vegades, no apareixen a actes organitzats pel club. Messi no troba just que la junta filtri a la premsa que el vestidor mana molt. Fa uns mesos Gerard Piqué ja va acusar la directiva de difondre aquest missatge. El capità, a més, es mostra molt decebut per la manera com es gestionen els fitxatges. L’entorn de Messi explica que està cansat de sentir a dir que mana massa, malgrat que s’han fet operacions al mercat que, de fet, no li acaben d’agradar, com la de Griezmann. Ell preferia Neymar.

L’últim any de Bartomeu

A més, al gener no va acabar gens content amb la manera com es va gestionar el comiat d’Ernesto Valverde. Després van arribar les paraules del director esportiu, Éric Abidal, en què es podia interpretar que Messi estava a favor de fer fora Valverde. Per això va plantar cara a Abidal i el va criticar amb un missatge a Instagram. Els mals resultats i la falta de feeling amb Quique Setién han acabat de condicionar l’estat d’ànim del màxim golejador de la història del Barça, que el 2017 va renovar fins al 2021 afegint-hi una clàusula que li permet anar-se’n gratis aquest 2020 si així ho decidia abans del maig. Al final va decidir continuar, però ara cal ampliar-li el contracte perquè, en cas de no fer-ho, al gener podria negociar sense demanar permís al club amb qui vulgui, tal com permet la llei quan queden sis mesos de contracte.

I, tot plegat, just quan s’entra a l’últim any de mandat de Bartomeu i quan la Lliga sembla cada cop més difícil. Però mentre hi hagi opcions de guanyar es mantindrà aquesta calma tensa que podria esclatar si els resultats continuen sent dolents. Les dues parts, Bartomeu i Messi, saben que es necessiten. Però Messi vol recordar al president, abans que encari el tram final del mandat, que n’està tip de crítiques. Que vol títols. I Bartomeu sap que perdre Messi no el deixaria en un bon lloc en la història del club.

stats