FÓRMULA 1
Esports 24/05/2014

Segona 'pole position' de la temporada de Nico Rosberg, per davant de Hamilton

Els Mercedes ocupen les dues primeres posicions per davant de Ricciardo i Vettel

Efe
2 min
Nico Rosberg / GETTY IMAGES

BarcelonaEl pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes) ha marcat el millor temps de l'última ronda de classificació i sortirà demà des del primer lloc de la sortida, amb el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) segon, l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) tercer, i l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) cinquè.

Rosberg, amb un millor temps de 1:15.989, ha aconseguit la seva segona 'pole position' de la temporada, la sisena de la seva carrera, després de marcar el millor temps a falta de quatre minuts per al final, registre que no han aconseguit superar cap els altres pilots, i ni tan sols el propi Rosberg, que ha comès un error en el seu últim intent i ha acabat rodant per una de les sortides falses del circuit monegasc.

De fet, aquesta maniobra ha estat polèmica ja que amb la seva sortida de pista s'han mostrat banderes grogues (de seguretat) i cap dels altres pilots ha pogut millorar el seu temps. Per la qual cosa, Rosberg ja era primer. La FIA ha investigat l'incident i ha cridat Rosberg als despatxos dels comissaris, que després d'escoltar el seu testimoni han considerat que no hi ha hagut mala fe i han permès que l'alemany conservi el primer lloc de la graella de sortida.

Per darrere, Lewis Hamilton compartirà la primera fila de la formació de sortida, a 59 mil·lèsimes del seu company. La segona fila l'ocuparan els dos pilots de Red Bull, l'australià Daniel Ricciardo, tercer, i l'alemany Sebastian Vettel, quart.

També la tercera fila té el nom d'un equip: Ferrari. Alonso serà cinquè i el seu company finlandès Kimi Raikkonen, sisè. El setè lloc serà per al francès de Toro Rosso Jean-Eric Vergne, seguit pel danès Kevin Magnussen (McLaren), el rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) i el mexicà Sergio Pérez (Force India), que tanca la nòmina dels deu primers de la graella de sortida.

stats