MOTO2
Esports 20/10/2013

Pol Espargaró aprofita l'absència de Redding a Austràlia per guanyar i situar-se líder del Mundial

El de Granollers, que arrencava des de la 'pole', no ha abandonat el primer lloc en les 13 voltes que ha durat la cursa. Segon ha acabat Luthi i tercer el rubinenc Jordi Torres

Nuria García
2 min
Pol Espargaró celebra amb el seu equip el triomf al GP d'Austràlia

BarcelonaPol Espargaró ja és el líder del Mundial de Moto2. El pilot de Granollers ha aconseguit el triomf al Gran Premi d'Austràlia després d'una cursa molt intel·ligent en què no ha abandonat la primera posició en cap moment i ha pujat al podi acompanyat de Thomas Luthi i de Jordi Torres, que ha aconseguit el seu segon podi de la temporada.

El petit dels germans Espargaró ha aprofitat l'absència del fins aquest diumenge líder de la categoria, Scott Redding. El britànic va caure durant els entrenaments oficials i es va fracturar el canell esquerre. Aquest dissabte va passar per la sala d'operacions, però el seu equip ja ha anunciat que no tornarà a la pista fins a València −en principi, també es perdria, a més d'aquesta cursa d'Austràlia, la del Japó de la setmana vinent.

El de Granollers ha fet una bona sortida i, conscient que la cursa s'havia retallat degut als problemes de degradació dels pneumàtics Dunlop −només era a 13 voltes−, ha decidit intentar marxar. El seu company d'equip i ara un dels grans rivals en la lluita pel campionat, Tito Rabat, no ha arrencat gaire bé, però ha reaccionat per situar-se de nou en posicions de podi. Tot i això, el barceloní ha comès una errada quan es defensava dels atacs de Luthi −ha frenat massa tard en un revolt, ha hagut de sortir de la pista i ha tornat a la novena posició− i ha perdut totes les opcions de podi, ja que finalment ha acabat novè.

Jordi Torres, per la seva banda, ha aconseguit el segon podi de la temporada després de fer una cursa molt seriosa. El rubinenc ha dedicat la tercera posició a la seva àvia, que ha mort aquesta setmana.

stats