MOTOCICLISME
Esports 25/10/2013

La boira provoca la suspensió de tots els entrenaments lliures del GP de motociclisme del Japó

Les condicions per a aquest dissabte poden ser iguals i es podria acabar fent una sessió d'entrenaments abans de la cursa de diumenge

Efe / Ara
1 min

Motegi / BarcelonaLa boira present sobre el circuit de Motegi ha obligat a suspendre la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi del Japó, penúltima prova de la temporada del Mundial de MotoGP.

El motiu no és la visibilitat sobre la pista i entre els pilots, sinó que l'helicòpter dels serveis mèdics que havia de volar des d'un hospital de la ciutat de Utsunomiya, propera a Tòquio, no ha pogut desplaçar-se a Motegi per la boira.

A més, la pluja no ha deixat de caure sobre la pista de Motegi al llarg del dia, encara que aquest no ha estat el motiu de la cancel·lació de les dues sessions d'entrenaments lliures en cadascuna de les tres categories del Mundial de MotoGP. Ni una sola moto ha sortit dels garatges.

Les previsions meteorològiques per a aquest dissabte empitjoren. Això ha portat els pilots i Direcció de Cursa a contemplar la possibilitat que diumenge es disputi, en el cas d'una altra suspensió aquest dissabte, una tanda d'entrenaments i la cursa. L'organització ha anunciat que a les 9.45 hores (hora catalana) oferirà una roda de premsa per anunciar la decisió.

La proximitat del tifó 'Francisco' crea encara més incertesa sobre el Gran Premi del Japó, penúltim de la temporada, i en què tres pilots, Marc Márquez (Repsol Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) i Dani Pedrosa (Repsol Honda), es jugaran part de les seves possibilitats de guanyar el títol de MotogGP aquest diumenge.

A Moto2, també a Motegi, es pot sentenciar el campionat entre els catalans Pol Espargaró (Kalex), Tito Rabat (Kalex) i el britànic Scott Redding.

stats