MOTO2
Esports 03/06/2012

Iannone s'imposa a Catalunya i Marc Márquez perd la tercera posició per sanció

Márquez salva una caiguda, es toca amb Pol Espargaró, el de Granollers acaba pel terra i direcció de cursa sanciona Márquez amb un minut

N. García
2 min

MontmelóAndrea Iannone s'ha imposat en la cursa de Moto2 al Circuit de Catalunya que ha tingut un final inesperat i accidentat. L'italià ha superat Luthi en unes últimes voltes vibrants fins que ha aconseguit creuar la línia en la primera posició.

Tot i haver sortit bé, ben aviat Marc Márquez ha vist com el superaven Iannone, Aegerter i Pol Espargaró. Fins i tot Toni Elías, que tenia ganes de fer-ho bé a casa, s'ha col·locat segon en la segona volta.

Mica en mica les coses s'han anat posant al seu lloc i a la volta cinc, amb Andrea Iannone líder, Márquez el perseguia seguit de Luthi i de Pol Espargaró, que tot i que estava una mica endarrerit, no ha deixat escapar el grup que lluitava pel podi, seguint-los d'a prop a mig segon.

La lluita entre Iannone i Márquez, avançant-se cada dos per tres, ha fet que l'italià es colés en un dels revolts i el català l'avancés. Això ha fet que al grup s'afegís Pol Espargaró, que s'ha enganxat a Luthi fins que a cinc voltes pel final, el de Granollers s'ha desfet del suís.

A tres voltes per al final però, tot ha canviat. Luthi ha avançat Márquez i el de Cervera, a la pujada de l'Estadi, ha estat a punt de caure. Tot i que ha salvat la caiguda, quan ha tornat a la traçada ha topat amb Pol Espargaró i el de Granollers ha caigut, perdent totes les opcions. El petit dels Espargaró, que ha acabat plorant al seu box, ha rebut un cop de la seva moto però s'ha aixecat sense molts problemes, tot i que haurà de ser visitat pels metges per descartar qualsevol lesió.

Direcció de cursa ha decidit d'ofici obrir una investigació per l'incident i finalment, han decidit sancionar Márquez amb un minut, fent que la tercera posició l'ocupés Tito Rabat i que Márquez caigués fins la 23 posició.

Toni Elías ha caigut quan es portaven 17 voltes i, tot i que ha pogut tornar a la cursa, ha acabat retirant-se.

Pel que fa a la resta de pilots, Nico Terol ha acabat 14è, seguit de Jordi Torres. Ricky Cardús ha estat 18è i Àngel Rodríguez, 19è, dos pel davant d'Àxel Pons. Elena Rosell ha creuat la línia de meta 32a i última.

stats