MOTO2
Esports 14/07/2013

Jordi Torres es gradua a Sachsenring amb el primer triomf al Mundial

El pilot rubinenc supera a onze voltes per al final Pol Espargaró i suma la primera victòria al Campionat del Món

N.g.
1 min
Jordi Torres ha dedicat el triomf al seu germà Rubén, mort el 2006

BarcelonaDissabte, el belga Xavier Simeon el va deixar amb la mel a la boca. Jordi Torres va estar a punt d'aconseguir la 'pole position', però una última volta pràcticament perfecta del belga el va fer baixar fins a la segona posició. "Vull que aquesta cursa em serveixi per aprendre", deia el pilot rubinenc als micròfons de Telecinco a la graella de sortida.

Jordi Torres ha fet una gran sortida i s'ha situat darrere del granollerí Pol Espargaró, que ha fet una espectacular arrencada per remuntar dues posicions. A ells s'ha enganxat Simone Corsi, que ha acompanyat els dos catalans durant tota la cursa. Torres ha estat pacient i ha anat estudiant de mica en mica els moviments de Pol Espargaró, fins que a onze voltes per al final, a la baixada, ha superat el petit dels Espargaró.

I a partir d'aquí, el rubinenc ha rodat sol. Espargaró i Corsi s'anaven quedant endarrerits i ben sol anava directe cap al seu primer triomf al Mundial. Ell, que les últimes temporades sempre havia estat la solució d'emergència quan algú es lesionava, es convertia en un pilot guanyador a Sachsenring.

Mentre Jordi Torres gestionava els últims metres, Corsi superava Pol Espargaró, que finalment ha acabat tercer. El català, però, ha pogut retallar punts –ara només els separen 17 punts– respecte al líder del Mundial de Moto2, Scott Redding, que només ha pogut ser setè.

Pel que fa a la resta de catalans, Tito Rabat ha acabat 14è, Àxel Pons 16è, Ricky Cardús 17è i Toni Elías ha finalitzat la cursa alemanya en la 21a posició. Per últim, Nico Terol ha hagut d'abandonar quan faltaven quatre voltes per al final per problemes amb el motor.

stats