FIFA
Esports 07/01/2016

Michel Platini retira la seva candidatura a presidir la FIFA

Anuncia la seva decisió a dedicar el temps per defensar-se de les acusacions de corrupció rebudes

Ara
2 min
Michel Platini, president de la UEFA.

BarcelonaEl president de la UEFA, Michel Platini, retira la seva candidatura a presidir la FIFA per dedicar-se a preparar la seva defensa davant les acusacions de corrupció que ha rebut, segons ha anunciat avui el francès en una entrevista amb el diari 'L'Équipe'.

"No em presentaré a la presidència de la FIFA, retiro la meva candidatura. No puc més, ja no tinc el temps ni els mitjans d'anar a veure els electors, de reunir-me amb gent, de lluitar contra els altres", va assegurar Platini en l'entrevista, publicada a la pàgina web del diari i que serà difosa en la seva totalitat demà. L'exfutbolista francès afegeix que ha triat consagrar-se a la seva defensa "per un cas en què ja no es parla de corrupció ni de falsificació, en el qual ja no hi ha res a fer".

El procés contra Blatter i Platini arrenca pel pagament de dos milions de francs suïssos de Blatter a Platini el febrer del 2011 que mai han quedat justificats. Blatter, en la seva condició de president de la FIFA, va autoritzar el pagament, que no tenia fonament jurídic. Ni en la seva declaració escrita ni en la seva audiència personal, Blatter i Platini han pogut demostrar una altra base jurídica per a aquest pagament, i el Comitè d'Ètica de la FIFA considera "no convincents" les seves afirmacions d'un acord verbal que l'autoritzés.

Aquest organisme manté que Blatter i Platini han violat l'article 21, paràgraf 1, del codi d'ètica de la FIFA –sobre suborn i corrupció– i l'article 20, apartat 1, –sobre oferta i acceptació de regals i altres beneficis–. Es conclou que Blatter, a més, ha violat l'article 19 apartats 1, 2 i 3 –sobre conflictes d'interès.

La FIFA afegeix, també, que Blatter i Platini no van posar els interessos de la FIFA per davant dels seus interessos personals ni van abstenir-se de fer alguna cosa en contra de la institució. En aquest cas, és l'article 15 (lleialtat), el que ha quedat violat. Tampoc s'atura aquí la sanció, perquè el Comitè d'Ètica també considera que no s'ha respectat l'article 13 (normes generals de conducta), en no mostrar compromís amb una actitud ètica i no respectar totes les lleis i reglaments aplicables, així com el marc normatiu de la FIFA, i demostrar una execució abusiva de la seva posició com a president.

stats