Hoquei herba
Esports 04/01/2013

El Polo debuta al Torneig de Reis amb victòria

Els amfitrions golegen l'Irish Universities tant en la categoria masculina (10-0) com en la femenina (7-1)

Imatge del partit entre el RC Polo i l'Irish Universities NACHO OLANO

BarcelonaEls dos equips del R. C. Polo han començat amb bon peu el Torneig de Reis en doblegar l'Irish Universities tant en categoria masculina com femenina, en la primera jornada d'aquesta tradicional competició que se celebra fins al diumenge en el club de la Diagonal. En nois, els pupils de Carlos García Cuenca han endossat un contundent 10-0 a l'equip irlandès, mentre que les noies que entrena Jorid Alastrue han guanyat el seu primer partit amb un clar 7-1.

Després del que s'ha vist en els tres partits que han obert el torneig, l'equip amfitrió i la selecció europea es postulen com els dos grans candidats a fer-se amb el títol final. El combinat europeu ha guanyat per 3-9 a la selecció de Gibraltar, mentre que en l'últim partit del quadre masculí, el segon equip del R. C. Polo, el Pedralbes, ha derrotat per 3-2 el British Columbia canadenc.

En el duel que obria la competició sènior, el R. C. Polo masculí no ha tingut pietat de l'Irish Universities. Ja als dos minuts Xavi Lleonart ha marcat el primer gol del dia i des d'aquest moment el conjunt local ha anat sumant més dianes al seu caseller. Al descans s'hi ha arribat amb un contundent 4-0. Finalment, Xavito ha acabat el partit amb quatre gols, David Alegre n'ha anotat tres, Borja Casanovas dos i Víctor Puig un altre.

En el debut de l'equip femení, el conjunt irlandès ha sorprès amb un primer gol als quatre minuts, però les locals han donat la volta al marcador amb una diana poc després de Marta Prat i dues abans del descans. En la segona part tot ha estat més fàcil per a les polistes, que han aconseguit una important victòria que els permet lluitar per un títol que se'ls resisteix des de fa quatre anys.

El torneig juvenil es decidirà aquest dissabte. Després de les dues primeres jornades, el R. C. Polo i el Royal Wellington belga es jugaran el títol masculí després de guanyar els seus dos partits. El xoc decisiu entre tots dos es juga a les 12 hores. En noies, el H. C. Brugges belga i el MOP holandès parteixen amb set punts abans de l'última jornada, i són els dos aspirants al títol.