Hoquei herba
Esports 03/01/2014

El Polo es marca el repte de recuperar el tron al Torneig de Reis

El tradicional torneig d'hoquei herba, que compleix 66 edicions, acollirà deu medallistes olímpics i 400 esportistes

Ara
2 min

BarcelonaAquest dissabte comença la 66a edició del Torneig Internacional d'Hoquei de Reis a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona. En total, 20 equips i més de 400 jugadors participen en un esdeveniment que és referència d'aquest esport i que compta amb conjunts arribats de diversos països d'Europa (Anglaterra, Bèlgica i Holanda), així com de Xile. La competició sènior es desenvolupa des d'aquest dissabte fins dilluns 6 en els tres camps d'hoquei del club, que acullen també la categoria juvenil –de divendres a diumenge–. Hoquei Reis presumeix d'englobar en aquesta edició més de deu medalles olímpiques.

"Costa molts esforços tirar endavant el torneig, però ho fem amb il·lusió i conscients que és una cosa històrica", ha remarcat el director d'Hoquei Reis, Javier Cabot. L'esdeveniment arriba a la 66ena edició aquest 2014. "En aquestes dates, el més complicat és tancar el quadre del torneig, perquè és molt difícil que vinguin bons equips a jugar. Però intentem mantenir sempre el nivell competitiu", admet al mateix temps.

Per als jugadors, començar l'any així "ens permet agafar ritme de competició per afrontar la pretemporada", explica Salva Piera. "En absolut ens importa jugar aquests dies, perquè ho fem contra equips amb els quals mai ens enfrontem i que tenen molta qualitat", afegeix. El primer equip masculí del R. C. Polo arriba a la cita amb la intenció de recuperar el títol que se li va escapar l'any passat. L'actual segon lloc en la Lliga i la seva condició d'actual campió de Lliga i Copa l'avalen, però davant seu tindrà rivals de la talla de la pròpia selecció europea, el Manquehue xilè (campió del seu país) o el Pedralbes, segon equip del Club.

En categoria femenina, les amfitriones persegueixen també un títol que es resisteix des del 2009. En el partit únic que decidirà el campió s'enfrontaran a la selecció catalana sub 23. El torneig juvenil suposa avui el tret de sortida a una nova i apassionant edició d'Hoquei Reis.

stats