Esports 12/06/2012

El Congrés rebutja la proposta de les Corts Valencianes per prohibir les xiulades a l'himne

El president del Congrés avisa, però, que s'haurà d'acabar votant

Joan Rusiñol
2 min

MadridTots els grups, inclòs el PP, han rebutjat aquest dimarts a la nit la proposició de llei de les Corts Valencianes que s'ha debatut al Congrés dels Diputats per impedir els suposats ultratges als símbols espanyols als estadis de futbol.

Els populars havien demanat al PP valencià que retirés la proposta abans del debat. Desoint les pressions del grup parlamentari popular, l'encarregat de defensar-la, el diputat autonòmic David Serra, ha obligat a fer el debat i només ha cedit a retirar-la un cop tots els grups s'havien pronunciat. Tot i això, el president de la cambra baixa, Jesús Posada, li ha recordat que molt probablement s'haurà de votar. Era la fotografia que volia evitar justament el portaveu del PP, Alfonso Alonso, que aquest migdia ha titllat d'"extemporània" la proposta. Tots els grups de l'oposició han qüestionat amb duresa la iniciativa de les Corts Valencianes. La direcció del grup no amaga que haver de discutir aquest tema en el moment econòmic i social actual els incomodava profundament.

"Muntant el circ"

La portaveu del grup popular, Míriam Blasco, exesportista professional, ha provat de capgirar el debat i –curiosament– ha acusat l'oposició de "muntar circs" polítics al voltant de l'esport. "Deixem de fer aquests debats, deixem de ser demagogs", ha arribat a dir.

La proposició es va impulsar l'any 2006 i ara ha arribat a les corts espanyoles, justament setmanes després que la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, alimentés de nou aquest debat. Va proposar que si es xiulava a l'himne espanyol se suspengués el partit de la Copa del Rei i se celebrés a porta tancada.

El grup popular, però, creu que ara no és moment d'atiar aquestes qüestions. Per oposar-s'hi argumenta que molts dels aspectes que es volen regular ja van ser modificats l'any 2007 i ha emplaçat a recollir, sense gaire convicció, "l'esperit" de la proposta en una nova llei de l'esport, que la cambra baixa ha de posar en marxa.

CiU ha recordat que en els debats de la subcomissió de l'esport durant la legislatura passada cap dels experts que hi van comparèixer va assenyalar les xiulades com un aspecte que afecti la vida de l'esport professional.

stats