10/10/2023

Preguntes al president Laporta

2 min
El president executiu del Barça, Joan Laporta, en una imatge d’arxiu.

Fa cinc anys feia el mateix exercici amb el president Bartomeu. Preguntes pensant en l’assemblea d’aquest octubre. Ara, a Laporta.

Per què el Barça és el club que gasta més del món? Com pot haver-se desviat la partida de despeses en més de 100 milions del pressupostat? ¿Les rescissions d’Alba, Umtiti, Mirotic i Higgins valen aquests 100 milions? Per què hi ha una fuga de talent tan gran a l’àrea executiva? Per què marxen Mateu Alemany, Jordi Cruyff, Markel Zubizarreta, Ferran Reverter, Jaume Giró...? ¿Tants canvis en llocs claus no és un impediment per consolidar plans a llarg termini? Quin paper té Alejandro Echevarría, l’excunyat del president, dins del club?

¿Una empresa global com el Barça, que factura més de 1.000 milions d'euros, encara pot gestionar-se en clau familiar? ¿Els amics i familiars que han entrat al club són els millors professionals del mercat? ¿La lleialtat no li costa al Barça una pèrdua de talent? ¿El procés de selecció per a aquestes posicions ha sigut net o ha funcionat a dit? ¿No hi ha conflicte en què el compliance, qui ha de supervisar si els directius i executius incompleixen les normatives, sigui un advocat proper a Laporta? Per què es canvia Mike Puig per Andrei Xepkin per dirigir La Masia? ¿Hi ha algun directiu capaç de posar en dubte les decisions del president? Per què en època d’estrènyer el cinturó els salaris no esportius i els sous al comitè de direcció continuen creixent i seran rècord?

El Barça està pagant interessos altíssims als inversors: es podran renegociar? ¿Aquests interessos financers, que pujaran a prop de 200 milions amb l’Espai Barça, es podran assumir? ¿El vincle amb Goldman Sachs no lliga el club de mans i peus? ¿I amb Jorge Mendes? Quines comissions s’han pagat a Darren Dein per portar Spotify? Per què no es detallen les comissions de les operacions? ¿Se’n paguen per l’Espai Barça? ¿No és un perill que el mateix president hagi d’avalar per poder inscriure jugadors? Què passa si existeix risc de perdre l’aval? ¿Això podria condicionar les decisions estratègiques? ¿El patrimoni net es mantindrà en negatiu durant tot el mandat per no haver d’aplicar l’article 67?

¿Aràbia i Qatar ara són oportunitats de mercat? Quins interessos hi ha al Kirguizstan? ¿Aquest país és tan estratègic com per fer-hi una acadèmia i una botiga, i que Laporta hi viatgi per reunir-se amb el president del país? Per què el club va ser tan poc contundent amb l’afer Rubiales? ¿Les jugadores s’han sentit plenament defensades per l’entitat? I pel directiu Xavi Puig? Dedicant tantes hores al Barça, ¿el president té temps per dedicar-se a la seva activitat professional?

stats