Quatre aspirants, quinze punts i una jornada clau per decidir la Lliga

El Barça es complica la vida en la lluita pel títol i torna a dependre del Madrid

3 min
Messi, al camp del Vila-real

BarcelonaEl Barça de Koeman s'ha quedat amb un pam de nas. Després de la derrota d'aquest dijous al Camp Nou contra el Granada, els blaugranes no només han deixat anar l'oportunitat d'aconseguir el liderat, sinó que, a més, han perdut el privilegi de dependre de si mateixos per guanyar la Lliga. Ara tenen l'Atlètic de Madrid dos punts per sobre, el Madrid igualat i el goal average a favor i el Sevilla, que s'ha enganxat a la lluita gràcies a les set victòries que ha sumat a les últimes vuit jornades, només un punt per sota.

Messi i companyia se les prometien felices per confirmar, a falta de cinc jornades per al final de la competició, un sorpasso que hauria fet història. Si els de Koeman haguessin fet la feina contra el Granada, haurien pogut penjar-se la medalla d'haver recuperat tretze punts en 21 jornades. Cap campió estatal ha remuntat mai una diferència tan gran.

Tot i la desgràcia a mans dels granadins, que han aconseguit el primer triomf de la seva història al Camp Nou, la fita encara és possible. En les cinc jornades que queden de competició, el Barça està obligat a sumar més punts que l'Atlètic i el Madrid. La sort és que, amb els matalassers, els culers tenen un enfrontament directe el dissabte 8 de maig a casa. En canvi, amb els de Zidane res està a les seves mans: només poden esperar que prolonguin la mala ratxa que arrosseguen en les últimes jornades (dos empats).

Malgrat l'ensopegada imperdonable contra el Granada, el Barça continua tenint arguments tant numèrics com futbolístics per aixecar el doblet. L'equip ha fonamentat la seva reacció en una evolució tàctica que, entre altres coses, ha servit per restaurar la millor versió de Messi, explotar el talent de De Jong i convertir Dembélé en un jugador fiable. La renúncia de Koeman al 4-2-3-1 que es va entestar a instaurar a principis de curs ha patrocinat fins a la desfeta d'aquest dijous una ratxa notable de resultats que sobretot s'ha notat lluny del Camp Nou, on els blaugranes només han cedit la derrota contra el Madrid al clàssic del 10 d'abril.

En les cinc jornades que falten per acabar la Lliga, el Barça jugarà dos partits al seu estadi i tres a domicili. Dels desplaçaments pendents, el més difícil serà el d'aquest diumenge a Mestalla, on celebrarà l'absència d'un públic generalment hostil però haurà de témer el València, que encara no ha lligat la salvació i a la primera volta va rascar un empat a Barcelona. Dels compromisos a casa, i amb la possibilitat oberta de tornar a comptar amb el suport de l'afició, el més important serà el del dia 8 contra l'Atlètic de Madrid.

Abans de visitar el Camp Nou la setmana que ve, l'Atlètic jugarà aquest dissabte al camp de l'Elx, un dels equips immersos en la pugna per evitar el descens de categoria. Els matalassers han perdut la fiabilitat que tenien a la primera volta del campionat, però han recuperat Suárez i João Félix, els seus dos millors atacants, per al tram final de la temporada. Després de visitar l'Elx i el Barça, rebran la Reial Societat i l'Osasuna al Wanda Metropolitano i visitaran el Valladolid, que potser necessitarà els punts per certificar la permanència. Malgrat la mala ratxa de joc i resultats que porten aquest 2021, Simeone continuarà apel·lant al "partit a partit" mentre tingui opcions de reeditar l'èxit que va aconseguir, precisament contra el Barça, la temporada 13/14.

La lluita per la Champions, data i beneïda

El partit entre el primer i el tercer classificat de la jornada 35 coincidirà amb un altre duel directe entre aspirants. L'endemà del Barça-Atlètic al Camp Nou, el Reial Madrid rebrà el Sevilla a Valdebebas en un matx que marcarà tant el desenllaç del títol com la lluita pel repartiment final de les posicions de Champions. Amb el cinquè classificat sense opcions matemàtiques per disputar la màxima competició continental, l'ordre dels quatre primers centrarà tota l'emoció. En aquest sentit, el fet que el Madrid encara estigui viu a la Copa d'Europa (jugarà la tornada de la semifinal contra el Chelsea dimecres) pot tenir incidència en el que passi a la Lliga. Carregats de baixes i amb poca gasolina a les cames, els blancs ho fiaran tot al seu instint competitiu i a la qualitat de Benzema per mantenir viva la seva candidatura. A part d'enfrontar-se al Sevilla, jugaran contra l'Osasuna, l'Athletic, el Granada i el Vila-real. Per la seva banda, els andalusos, més enllà de la visita a Valdebebas, tenen compromisos pendents contra l'Athletic, el València, el Vila-real i l'Alabès.

stats