Futbol - Segona Divisió
Esports RCD Espanyol 10/02/2024

Les errades infantils condemnen l'Espanyol a Santander

Els blancs-i-blaus tornen a protagonitzar un partit gris i cauen (2-0) davant un Racing de Santander molt superior

2 min
Braithwaite rematant una pilota davant el Racing de Santander.

BarcelonaQuan sembla que pot arribar, per fi, el punt d'inflexió d'un Espanyol trontollant i insegur, la il·lusió no sol sobreviure el cap de setmana. En el darrer partit, la victòria per 2-1 davant el Llevant revifava les esperances dels pericos, però els tres punts van ser gairebé un miracle. Per un moment, l'àrbitre i el penal de Braithwaite van fer oblidar una actuació grisa. A El Sardinero, Luis Miguel Ramis va apostar per un onze inicial idèntic, però aquest cop la verge no se li va aparèixer. L'empat del Leganés i la derrota del Real Oviedo suposaven una altra oportunitat que els blanc-i-blaus havien d'aprofitar. Però van ser víctimes de les seves pròpies mancances, i un Racing de Santander endollat des del primer moment i esperonat per l'afició les va saber aprofitar (2-0).

L'ambient hostil d'El Sardinero augurava una nit intranquil·la. Des de l'arribada de Ramis, l'Espanyol no ha guanyat cap duel fora de casa. Tan sols seixanta segons van trigar els locals a retornar els blanc-i-blaus al seu malson particular dels partits domicili. Una paret excel·lent entre Peque i Íñigo Vicente va fer una destrossa a la banda dreta dels pericos. Finalment, Arana, completament sol al cor de l'àrea, va deixar en evidència la defensa i Pacheco, fent l'1-0. El porter es va poder redimir més tard, aturant els remats de Mboula i de Peque.

Peque signa el segon gol del Racing

El mig del camp de l'Espanyol no funcionava de cap manera, i pràcticament no es trencaven línies si no era amb pilotes llargues. La defensa agreujava la situació. Víctor Ruiz va regalar el segon al Racing amb una errada dramàtica a la sortida de pilota. Peque es va encarregar de signar el gol, premiant la insistència i superioritat del seu equip, que no va afluixar el ritme després d'avançar-se en el marcador. Els locals van jugar sense trobar-se gaires obstacles, fins i tot quan s'instal·laven a l'àrea.

El jove Ian Forns, de nou, va ser una de les poques peces que brillaven. No és el primer partit en què el jove demostra maduresa i iniciativa, i ell també va deixar en evidència alguns dels seus companys, tot i disputar només els primers 45 minuts. Omar Sadik, d'altra banda, va haver de ser substituït per lesió.

En aquest duel calia treballar, demostrar que l'equip vol deixar enrere el patiment i els dubtes constants per retrobar-se amb les posicions d'ascens directe. Cap dels objectius s'estava assolint, i Braithwaite, l'heroi habitual de les darreres jornades, no va trobar el remei en aquesta ocasió. Ramis va tractar d'apagar l'incendi donant entrada a Keidi Bare i Lazo, per generar alguna cosa al mig del camp i arribar a l'àrea rival. Però res, Pere Milla i Omar El Hilali provaven sort des de lluny i poca cosa més va fer l'Espanyol. Davant la precipitació dels pericos, el Racing va controlar el partit, aprofitant l'avantatge matiner. Victòria merescuda dels càntabres, que deixa els blanc-i-blaus cinquens a la taula.

  • Racing de Santander: Jokin Ezkieta; Dani Fernández, Manu Hernando, Germán, Mario García; Aldasoro (Morante, 89'), Íñigo, Mboula, Peque (Lago Junior, 72'), Vicente; Arana (Andrés Martín, 67'). Entrenador: José Alberto López Menéndez.
  • RCD Espanyol: Pacheco; El Hilali, Sergi Gómez, Víctor Ruiz, Ian Forns (Rubén Sánchez, 46'); Jofre (Lazo, 66'), Pol Lozano (Keidi Bare, 66'), Aguado (Puado, 76'), Pere Milla; Omar Sadik (Salvi Sánchez, 46'), Braithwaite. Entrenador: Luis Miguel Ramis.
  • Gols: 1-0 Arana (1'), 2-0 Peque (29').
  • Árbitre: Miguel Sesma Espinosa (Comitè de La Rioja).
  • Targetes grogues: Manu Hernando (58').
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: El Sardinero.
stats