RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 10/06/2022

L'adeu de David López, el periquito que sempre va lluitar per tornar a l'Espanyol

El santcugatenc tanca una nova etapa a l'entitat blanc-i-blava, on ha acabat sent el primer capità

2 min
David López va acomiadar-se de l'afició en l'últim partit a Cornellà-El Prat

BarcelonaLa sacsejada a la plantilla de l'Espanyol que vol implementar la nova direcció esportiva ha portat el club a dir adeu al seu capità: David López posarà punt final a la seva etapa com a futbolista blanc-i-blau un cop acabi el contracte que el lligava amb el club aquest mes de juny. L'entitat espanyolista ha decidit no renovar el santcugatenc, que podria haver renovat automàticament si hagués assolit un mínim de partits aquest curs. Per diferents lesions i decisions tècniques, David López només en va poder disputar 18, tots de Lliga. "He sentit aquesta samarreta des del primer dia i em vaig esforçar sempre al màxim per no decebre-us", ha escrit el jugador a les xarxes socials.

S'acaba així la quarta, i segurament no l'última, etapa del santcugatenc al club dels seus amors. Pocs jugadors han donat tant de valor a la possibilitat de vestir la samarreta de l'Espanyol com ell. Des que va aterrar a l'entitat, en edat de juvenil, el 2007, va haver de fer quatre parèntesis per diferents raons, tant esportives com econòmiques, però sempre va mostrar la seva intenció de tornar a casa. Tres cessions en quatre anys en clubs de Segona B i Segona A (Terrassa, Leganés i Osca) el van ajudar a forjar-se. Quan l'Espanyol el va voler repescar, però, el somni de consolidar-se al conjunt blanc-i-blau va ser efímer: una temporada després del seu retorn, el Nàpols de Rafa Benítez va presentar una oferta massa seductora (5 milions d'euros) per un club ofegat pels deutes econòmics. A contracor, David López va acceptar sortir.

Dos anys després, el 2016, un gir de guió inesperat li va permetre tornar a casa. A mitjans d'agost va donar el seu vistiplau al Betis, amb qui ho tenia tot lligat. Fins i tot va arribar a passar la revisió mèdica en un hospital de Sevilla on es va fotografiar, amb encaixada de mans inclosa, amb el director esportiu del Betis, Miguel Torrecilla. Una trucada de l'Espanyol quan López ja feia diversos dies que s'entrenava en solitari a la capital andalusa ho va canviar tot: el santcugatenc va tirar enrere l'acord amb els andalusos i va tornar a abraçar-se al club del seu cor.

L'Espanyol va pagar 3,5 milions per recuperar un migcampista que no va tenir problemes per reciclar-se com a central sota les ordres de Quique Sánchez Flores. Amb 27 anys va poder complir un somni que se li resistia des de petit: consolidar-se com un membre de ple dret de la primera plantilla de l'Espanyol. 237 partits (el 21è jugador que n'ha disputat més en la història del club, empatat amb Juan Verdugo) avalen la trajectòria immaculada d'un jugador que s'ha guanyat el respecte del vestidor i de l'afició. Es tanca així l'etapa de dos López, Diego i David, a qui Chen Yansheng va convertir en dos dels eixos vertebradors del seu Espanyol. El gallec s'acomiadarà de l'afició dilluns, mentre que el santcugatenc ho farà dimarts.

stats