RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 08/05/2022

El planter dona la cara en un Espanyol esbroncat (1-1)

Melamed acosta la salvació matemàtica a un punt amb un golàs contra l'Osasuna

2 min
Melamed, amb un golàs, ha salvat l'empat per l'Espanyol davant l'Osasuna

BarcelonaEl planter de l’Espanyol ha sortit al rescat d’un equip que demana a crits que s'acabi el curs i que només ha tret l’ànima i el futbol quan s’ha encomanat a la gent de la casa. Els blanc-i-blaus han sumat davant de l’Osasuna un empat (1-1) que, tot i no ser suficient per garantir la permanència matemàtica, sí que l’hi acosta una mica més. Si l’Espanyol suma un punt més en les pròximes tres jornades (o el Mallorca no guanya un dels tres partits que li resten), confirmarà la seva presència a Primera a la Lliga 2022-23. Amb vuit punts de marge amb els balears quan en queden nou en joc, és qüestió de dies. 

Malgrat acabar amb sensacions positives, la imatge que ha mostrat l’Espanyol en el primer temps ha estat la d’un equip bloquejat i en descomposició pels diversos conflictes oberts dins i fora de la gespa. Lluny de pensar en un rècord de punts en Lliga a Cornellà-El Prat que s’ha esfumat, l’afició espanyolista ha aprofitat la pobra imatge del seu equip en els minuts inicials per passar factura amb Rufete i Vicente Moreno. Després de l’episodi viscut al Santiago Bernabéu, el tècnic no ha fet jugar RDT per decisió tècnica. La postura del madrileny a la banqueta, com si estigués al sofà de casa, i el seu rostre seriós, han evidenciat que alguna cosa s’ha trencat en la relació amb el tècnic. Només el temps dirà si es tracta d’un simple toc d’atenció o bé el divorci és total.

La suplència de RDT, però, només ha durat una meitat. L’entrenador espanyolista ha hagut de recórrer al punta a l’inici del segon temps perquè l’Osasuna ha obert la llauna just abans del descans. Després d’una badada defensiva d'Aleix Vidal, que posteriorment ha rebut diverses esbroncades per part de la grada, Barja ha superat Diego López amb una vaselina. L'Espanyol ha marxat als vestidors esbroncat per una grada molesta amb el rumb de l'equip. Una altra errada del lateral, al segon temps, ha estat a punt de provocar el segon gol de l'Osasuna, però Sergi Gómez ha esmenat l’error del seu company i ha blocat un xut de Budimir dins de l’àrea. 

Melamed, al rescat

L’Espanyol ha intentat una tímida reacció després del descans, però la remuntada s’ha quedat a mitges. Han estat els jugadors de la casa els que han canviat el signe del partit. Melendo ha estirat l’equip cap endavant, Darder ha assumit el control, Puado ha aportat sensació de perill amb alguns avisos en solitari i Melamed ha aconseguit l’empat amb un espectacular xut fort i col·locat des de la frontal. El gol ha tornat l’ànima a l’Espanyol, que ha recuperat els colors en un tram final en què ha acabat tancant l’Osasuna a la seva àrea. La revifada blanc-i-blava, però, no ha sigut suficient per culminar la remuntada. L’Espanyol haurà d’esperar una setmana més per poder pensar del tot en el curs vinent.

stats